Még folyik a nyomozás

Bihar megye – Még folyik a nyomozás a márciusi diószegi kutyagyilkosság ügyében. Már van elkövető, jelenleg a gyilkos fegyver tanulmányozása folyik.

Március 14-én számoltunk be egy kegyetlen esetről: Diószegen egy család tagjai a saját házuk udvarán lőtt sebbel találták meg kedvenc kutyájukat pár perccel azután, hogy a lakásból kiengedték dolgát végezni, kicsit szaladgálni. Lucky, az SOS Dogs kutyamenhelyről tavaly októberben adoptált 4 éves cocker spániel nagyon szeretetre méltó, hűséges kutya volt, soha senkit nem bántott, nagyon nyugodt volt. Bent lakott a házban, s amikor kiengedték az udvarra, a kertbe szaladgálni, jól elvolt a család másik kutyájával, a kis pocfogó korccsal is, amíg azt február elején meg nem mérgezték. A család elsiratta, nem járt utána, ki volt a “jóakaró”, de ezúttal úgy döntöttek: nem hagyják annyiban, tudni szeretnék, kinek volt útjában Lucky, és miért.

Értsítették a rendőrséget, ugyanis a január óta érvényben lévő álatvédelmi törvény alapján akár 3 év szabadságvesztésre ítélhetik azt, aki méltatlanul bánik az állatokkal, kínozza őket, az életükre tör. Váradon a z Állategészségügyi Igazgatóságon boncolták fel a lelőtt ebet, s a májában meg is találták azt a vadászfegyverből származó töltényt, ami végzett vele. A rendőrség is megkapta a szakjelentést, és azonosították is a kutyagyilkos szomszédot. Most arról érdeklődve, hogy milyen fejlemények vannak az ügyben megtudtuk: a nyomozás még folyik, az esetet az ügyészségen is jegyezték, jelenleg a gyilkos fegyver vizsgálata folyik. Ígéretet kaptunk rá, hogy egy-két héten belül megtudjuk, lesz-e bűnvádi eljárás az ügyben.

Zámbó Sipos Mónika

Kapcsolódó cikk: