Még e hét folyamán meghirdetik

Bekő Tamás tájékoztatása szerint, hétvége környékén hirdetik meg a Károlyi-kastély rehabilitációjára vonatkozó megvalósíthatósági tanulmányának, valamint kivitelezési tervének elkészítését.

A Fejlesztési, Középítkezési és Lakásügyi Minisztérium 2007 decemberében hagyta jóvá azt a programot, amely műszaki segítséget nyújt az önkormányzatoknak a Regionális Operatív Program (ROP) keretében finanszírozandó pályázatok előkészítéséhez. A ROP keretén belül finanszírozandó 251 pályázat műszaki tervének előkészítésre a minisztérium akkor 110 millió új lejt irányzott elő. A programban továbbá helyet kapott nagykárolyi Károlyi-kastély helyreállításának terve is, melyhez a helyi önkormányzat 830 ezer lej támogatást kapott. A városvezetésnek ebből a megvalósíthatósági tanulmányt, valamint a kivitelezési tervet kell elkészíttetnie. Bekő Tamás polgármester elmondása szerint, a megnevezett összegből 250 ezer lej már megérkezett.

Mindent átfogó tervek

Az előljáró nyilatkozata alapján, hétvége környékén teszik közzé ajánlatkérésüket, s bíznak abban, hogy a licit már elsőre célt ér. Az ehhez szükséges dokumentációt készító bizottság vezetője, Kiss István érdeklődésünkre elmondta, hogy a kastély épületén, valamint a dendrológiai parkon kívül, a dokumentáció tartalmazza az egykori – mára teljesen romos és lepusztult – cselédházak, valamint a volt mozi épületének helyreálltását is. Ezek tényleges helyreállítását, a jelen program keretén belül, nagyban befolyásolják majd a liciten érkező ajánlatok – tette hozzá Kiss István.