ERDON Helyi hírek

2008.11.27. 15:15

Nyugodalmas nagyvaradi tanácsülés

<p>Bihar megye - Mindössze egy jó óráig tartott Nagyvárad Helyi Tanácsának novemberi ülése, amelyen szinte egyetlen ellenszavazat sem születet, bár több fontos napirendi pontot is elfogadtak.</p>

Valaki megjegyezte: azért tudta Dan Octavian (PNL) ülésvezető elnök ilyen gördülékenyen vezetni a tanácskozást, mert hiányzott az ülésről a PD-L-s Dorin Corche§, aki szinte minden helyzetben talált valami kommentálni valót. Ezúttal a PD-L jelen levő 5 képviselője „csak” tartózkodott amikor arról kellett szavazni, hogy Bodola Gyula nevét viselje a stadion. Mihai Groza (PD-L) előtte még azt javasolta, hogy maradjon Városi Stadion a neve, de a többség, 20 tanácsos elvetette ezt. 

Mindössze egy tartózkodás mellett a testület elvi beleegyezését adta ahhoz, hogy társuljanak egy fix radarokat telepítő szakvállalattal. Nagyvárad 15 pontján szerelik majd fel ezeket a fix kamerákat.

Elvi beleegyezését adta a Helyi Tanács abba is, hogy Magyarország és Románia közötti határ menti program keretében nemzetközi kerékpárutat létesítsenek, amely Nagyvárad, Bors, Szentjános, Szentmárton (Félixfürdő), Ártánd, Biharkeresztes, Mezőpeterd és Berettyóújfalu településeit érintse. Pásztor Sándor javaslatára megszavazták, hogy a pálya haladjon át  Kisszántó, Nagyszántó és a magyarországi Nagykerekin is.

Péter I. Zoltán

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!