Még a határidőn belül vannak

Még a határidőn belül vannak
Szatmárnémeti – A Vasile Lucaciu sugárúton történő modernizációs munkálatok jó ütemben haladnak. A kivitelező hat hét alatt be kell hogy fejezze a munkálatokat.

Jól haladnak a modernizációs munkálatokkal a Szatmárnémeti Vasile Lucaciu sugárúton – számolt be róla Ilyés Gyula polgármester. A csatornázási munkálatokhoz még március 3–án hozzákezdtek a szakemberek, így részlegesen le is zárták a sugárutat. Az ivóvíz és szennyvíz hálózat kicserélése jelenleg a sugárút Megyei Múzeum felőli oldalán történik, addig a másik oldalon a munkálatok ideje alatt tilos a parkolás is, mert az amúgy egyirányú útszakasz erre az időszakra ideiglenesen kétirányúvá vált. A munkálatokat szakaszosan végzik el, hogy az amúgy is zsúfolt utakon a gépkocsiforgalomba ne okozzanak nagyobb fennakadásokat – magyarázta az elöljáró.

Előre jelezték

Az ivóvíz és szennyvíz hálózat munkálatait, bár a polgármesteri hivatal előre jelezte, mégis az első napokban nagyobb fennakadások keletkeztek a környező útszakaszokon és a Decebal hídon is. A gépkocsivezetők az egyirányú V. Lucaciu sugárút használható sávján szembe talták magukat az ellentkező irányból közeledő gépkocsikkal, ami nehezítette a forgalmat. A polgármester szerint a sugárút félsávján történő modernizációs munkálatok hat hetet vesznek igénybe, majd ugyanez a procedúra várható a másik oldalon is. A munkálatok időrendjét tekintve, a félsávot jövő hét végére át kellene adniuk a forgalomnak, azonban a vezetékek cseréje után az aszfaltozásra is sor kerül. Nem csak azokat a részeket fogják újra aszfaltozni ahol felvágták az útburkolatot, hanem az út teljes egészét – mondta Ilyés.

Gugulya–Hégető Lóránd