Medvetámadás Baróton

Medvetámadás Baróton
Egy ötven év körüli férfire támadt egy anyamedve Barót közelében. Az áldozatot a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Kórházba utalták be, hisz a sérülések következtében plasztikai műtétre van szüksége.

Fülöp Annamária, a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Kórház szóvivője elmondta, hogy a férfi felsőteste komolyan megsérült, de az állapota jelenleg stabil.

Háromszéken az utóbbi években elszaporodtak a medvék, többször is előfordult, hogy emberre támadtak, az egyenlőtlen erőviszonyok következtében pedig többen életüket vesztették. Egy sepsibükszádi férfit 67-szer műtöttek az országban és külföldön, miután egy medve rátámadt pár évvel ezelőtt. Utoljára 2009-ben jegyeztek medvetámadást Háromszéken, akkor az áldozat, aki életét vesztette, egy csendőr volt, az eset pedig Kommandón történt.

A Kovászna Megyei Környezetvédelmi Ügynökség adatai szerint Háromszéken közel 700 medve él, és ezek, mivel nem találnak elegendő élelmet az erdőben, lejönnek a falvakba, ahol jelentős károkat okoznak. A szakemberek több ízben elmondták azt is, hogy a medvék falvakba való látogatásának egyik oka az, hogy az emberek (favágók, kvadozó turisták) túlságosan behatoltak a vadállatok természetes környezetébe.

(www.szekelyhon.ro)

Címkék: ,