Meccs alvászavarral küszködőknek

Meccs alvászavarral küszködőknek
Kevés eseményt produkáló, igencsak színvonaltalan mérkőzésen a Nagyváradi Bihar FC 1–0 arányú vereséget szenvedett péntek délelőtt hazai pályán a Jászvásári Politehnicától.

Sajnos fukarkodnunk kell a dicsérő jelzőkkel a péntek délelőtti barátságos labdarúgó-mérkőzésen történtekkel kapcsolatban: míg a vendég csapat – nevéhez és I. Ligában elfoglalt státusához méltatlanul – halványan játszott, addig a másik együttes hatvan percen át képtelen volt tapsra bírni a stadionba kilátogató nézősereget. (Nem csoda, a második félidőben egy kapura lövésük sem volt a váradi piros-kékeknek.) Ilyen forgatókönyvvel pedig a legjobb „rendezők” közé sorolt Ionuţ Popa sem tudott mit kezdeni, csak ült a kispadon, jóval többet ásítozott, mint általában, néha legyintett egyet, majd megkérte az operatőri pozícióban tetszelgő Erdei Istvánt, hogy „Mester, ugyan fújja már le a meccset, mert elalszom.”

 

Volt jó is a meccs

 

Szerencsére a fentebbi jelenet nem a mérkőzés egészére volt jellemző, hisz az első fél órában még csak-csak akadt – ha az Eb-döntőre nem is hasonlító – futballra emlékeztető esemény a pályán: így a termetéhez képest játéktudásban óriásit növő Sfârlea 30 méteres lövése (14. p.) vagy Radu látványos és eredményes elfutása (22. perc) a jobb szélen, amikor lerázta az ellenfelét, és pontosan ívelt középre. A folytatást már nem sorolhatjuk a szép megoldások közé, de a helyzethez tartozik, ezért illik befejezni: tehát Radu beadására Bucur érkezett, s egyedül a kapussal szemben, mintegy tíz méterről az égbe (!) lőtte a pöttyöst. A 32. percben a jászvásári védők Radut is egyedül felejtették a portással szemben, a váradi ék viszont a kihajló kesztyűbe lőtt. Két perccel később egy hasonló, de másik kézen lévő kesztyűről a labda visszapattant a mezőnybe, s miután Mirea eszmélt a leghamarabb, nem kifelé, hanem a váradi kapuba rúgta a játékszert (0–1). Az elkövetkezendő majd egy órát pedig már ismerik…

Barátságos mérkőzések

A Bihar FC legközelebb kedden lép pályára, s az is biztos, hogy a Temesvári Ştiinţa Politehnica lesz az ellenfele, csupán a helyszín kérdéses még. Nem úgy a mai, Biharban sorra kerülő találkozóké: Székelyhídon 17 órától a „Töri” a Nagyszalontai Libertyt fogadja, míg Belényesben 11 órától a Bihorul–Alsókocsobai Izvorul összecsapást tekinthetik meg az érdeklődők. Végül, de nem utolsósorban, szintén 11 órától, de már Mihályfalván az Unirea vendége a Nagyváradi Luceafărul lesz.

Tények

Nagyváradi Bihar FC–Jászvásári Politehnica 0–1 (0–1). Városi stadion, mintegy 300 néző. Vezette: Erdei István (Nagyvárad). Gólszerző: Mirea (34. p.). Sárga lapok: Miheş, illetve Munteanu.

Bihar FC: Lipitor (65. p. Paul) – Ţârcă (59. p. Miheş), Muscă (48. p. Ploscar), Ambrus (74. p. Indrieş), Cosma (71. p. Lőrincz) – Novák (59. p. Teşan), Mihu, A. Achim, Bucur (65. p. Ardelean) – Ayza (57. p. Lukács), R. Radu (67. p. Ban). Edzők: Gheorghe Silaghi és Víg Zoltán.

Politehnica: Brăneţ – Ad. Ilie, Kálay, Muntean, Pecnik – Bratu, Brezneak, Mirea, Sfârlea – R. Miclea, Tănase. Edző: Ionuţ Popa. Játszott még: Pleşca – Tincu, Straton, Leucuţa, Oprea, Bâlbă, Nuno.