McCain cáfolja, hogy egy lobbistával szerelmi viszonya lett volna

McCain cáfolja, hogy egy lobbistával szerelmi viszonya lett volna
John McCain szenátor, a republikánus elnökjelöltség várományosa csütörtökön cáfolta, hogy szerelmi viszonya lett volna egy lobbista nővel.

Botrány vagy lejáratás? – ezzel a szalagcímmel tálalta a CNN hírtelevízió az ügyet arról, hogy a liberális The New York Times bombát robbantott: McCain évekkel ezelőtt állítólag “nem helyénvaló” viszonyt folytatott egy fiatal lobbistával.
Az Ohio államban kampányoló McCain csütörtök reggel cáfolta a lap internetes portálján előző este elhelyezett hírt. Kijelentette: az állítások hamisak, és kiábrándítónak találja a névtelen forrásokra hivatkozó újságcikket. Konzervatív megfigyelők szerint nem véletlen, hogy a liberális lap éppen most dobta be az ügyet, amikor McCain jelöltsége már bizonyos.
A 71 éves arizonai szenátor az ohiói Toledóban – feleségével, az 53 éves, dekoratív külsejű, szőke Cindyvel az oldalán – közölte: nem igaz, amit a The New York Times cikke állít, soha nem volt romantikus kapcsolata egy lobbistával sem.
“Soha nem tettem olyan dolgot, amellyel visszaéltem volna a közbizalommal (…) büszke vagyok eredményeimre, arra a szolgálatra, amelyet hazámért tettem” – szögezte le a szenátor, aki már több mint valószínű, hogy a Republikánus Párt jelöltje lesz a novemberi amerikai elnökválasztáson.
A sajtó előtt Cindy McCain is azt mondta: ő és a család többi tagjai is csalódott, hogy ilyen cikk jelenhetett meg a The New York Timesban.
A liberális újság névtelen források alapján támadta a szenátort: azt állította, hogy McCainnek 2000-ben valószínűleg “nem helyénvaló” viszonya volt a ma 40 éves Vicki Isemannal, aki annak idején telekommunikációs cégek érdekeiben járt el a kongresszus kereskedelmi bizottságának tagjainál, mások mellett McCainnél. Iseman személyesen ugyan nem adott pénzt a szenátornak, de ügyfelei állítólag több tízezer dollárral segítették kampányait.
A The New York Times azt írta: McCain és Iseman is cáfolja, hogy túl szoros, a barátinál mélyebb lett volna viszonyuk, de környezetük másként látta a dolgot. A lap szerint ez árnyékot vet az utóbbi években szigorú erkölcsű McCainre, akinek egy évtizede egy “baráti szívesség” kis híján a karrierjébe került.
McCain csütörtökön leszögezte: soha nem részesítette előnyben Iseman cégeit, ismeretségük nem befolyásolta törvényhozási tevékenységét.
A legújabb McCain-ügy is arról tanúskodik, hogy az amerikai előválasztási verseny élesre váltott. A talpon maradt jelölt-aspiránsokat az ellentábor évtizedekre visszamenőleg kivesézi, beszédeit, fellépéseit és tevékenységét nagyítóval vizsgálják át. A Clinton-stáb a napokban két támadást is intézett a nagy rivális, Barack Obama szenátor ellen. Ráfogták, hogy plagizált, amikor úgymond forrásmegjelölés nélkül mondta szinte ugyanazt, amit korábban egy demokrata kormányzó barátja. Mint elemzők rámutattak, maga Hillary Clinton is már több fordulatot “kölcsönzött” Obamától saját beszédeihez. Az afro-amerikai szenátor feleségét, Michelle Obamát pedig amiatt kezdték ki, hogy egy kampánygyűlésen férje sikerei kapcsán arról beszélt, most először igazán büszke a hazájára.