Mazipos-tárlat Váradon

Mazipos-tárlat Váradon
Bár kivételesen számos kulturális esemény egybeesett, vagy nagyon közel volt egymáshoz időben – köztük más színvonalasak is – a váradi érdeklődők arra is szakítottak időt, hogy péntek este ellátogassanak a Visual Kontakt újabb váradi eseményére.

A Mazipos tárlatról van szó, amelyről már írtunk. A kiállításon számos alkotó művét tekinthették meg az érdeklődők a fő utcai galériában, akiket a galéria irányítója kalauzolt.

Mint a szervezők már tudatták, a múlt nyáron az első Mazipos kiállításon 25 művész vett részt. Ebből az együttműködésből, ami a tavalyi Local Municipalities kiállítás után következett, az lett amit most láttunk: egy negyedévenkénti fanzin, ami mozgó tárlatként működik. A MAZIPOS (a mail/zine/poster rövidítése) célja a művészek támogatása a világ különböző részeiről, saját hálózatuk felhasználásával, valamint egy olcsó eszközön, az A2 posztereken keresztül, amik különféle kontextusokban kiállíthatók.

Összesen 75 művészt/posztert mutattak be. Mint jelezték, adatbázist is építenek, és megrendelhető kiállítási anyagokat küldenek szét Váradról az igénylőknek.