Maximális teljesítményen a hőerőmű

Akt.:
Maximális teljesítményen a hőerőmű
Hétfő dél óta maximális teljesítményen üzemel az új nagyváradi hőerőmű. Egyelőre csak tesztelésekről van szó.

Az új váradi gázturbinás hőerőmű hetvenkét órán át maximális teljesítményen üzemel. Stanel Necula, a Nagyváradi Hőszolgáltató Vállalat megbízott vezetőjeszerkesztőségünknek elmondta: a tesztelést az erőmű építője végzi, a helyszínre a kivitelező munkatársain kívül senkit, így őt sem engedik be. Azt azonban hozzátette, hogy komplex tesztelési és ellenőrzési folyamatról van szó, és mivel nem kereskedelmi, hanem próbaüzemmódról van szó, ezért bármikor leállíthatják az erőművet, ha bármilyen probléma felmerül.

A maximális kapacitáson történő próbaüzemmód egyébként csütörtökről péntekre virradó éjszakán fog befejeződni. Ezalatt tesztidőszak alatt ellenőrzik a károsanyag-kibocsátás mértékét, a teljesítmény-paramétereket, és ezek eredményei ismeretében lehet majd elvégezni a szükséges beállításokat.
Amennyiben ez a tesztelés incidensek nélkül lezajlik, akkor a jövő héten megkezdődhet az erőmű elemenkénti átvétele – tette hozzá Maximális teljesítményen a hőerőmű.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .