Maximális formában lesz a csapat!

A román vízilabda válogatott visszaérkezett Nagyváradra a Kecskeméten lebonyolított hagyományos Volvo-kupáról. Kádárék a harmadik helyen végeztek.

A román csapat az ausztrál, a kanadai és a magyar válogatottak társaságában a harmadik helyen végzett egy gyõzelemmel és két vereséggel. Románia–Kanada 16–6, Magyarország–Románia 16–7, Románia–Ausztrália 10–11. Vlad Hagiu román szövetségi kapitány – már a váradi, olimpiai méretû mdence szélén – elégedetten nyilatkozott tanítványai teljesítményérõl.

– Jónak ítélem a fiúk hozzáállását mindhárom mérkõzésen, talán a házigazdák elleni vereséget találom kicsit eltúlzottnak, de ugyebár egy magyar csapatnak hét gólt lõni nem gyerekjáték. Magabiztosan, jó játékkal nyertünk Kanada ellen, s csak kevésen múlott, hogy a már olimpiai résztvevõ Ausztráliát is magunk mögé utasítsuk – vélekedett Hagiu.

Minden a terv szerint

Arra kérdésre, hogy hol tart a csapat a rövidesen kezdõdõ váradon rendezendõ olimpiai osztályozó torna elõtt, a következõket nyilatkozta:

– Minden az elõzõleg összeállított felkészülési tervnek megfelelõen történt és történik is. A csapat mérkõzésrõl-mérkõzésre egyre jobban játszik. Jó példa erre a Volvo-kupa, ahol mindhárom ellenfelünk nagyon komolyan vette együttesünket, s teljes erõbedobással játszottak. Ezen a hétenaz ausztrál válogatott elleni meccsekkel és edzésekkel fejezzük a felkészülést, a maximális formába hozást és két nap pienõtkapnak a játékosok. Sajnos, néhány játékosm még most is lábadozik: Goanta himlõs lett, Busila és G. Georgescu influenzásak lettek, ám remélem, utóbbiakra már számíthatok a csatározások során.

Az olimpiai osztályozó március 2-án kezdõdik, s már sorban érkeznek is a résztvevõ csapatok. A román csapat elsõ találkozója Szlovákia ellen lesz vasárnap 19 órától.

Lévai Sándor