Máté Ottilia-ősbemutató a magyar nóta ünnepén

Máté Ottilia
Máté Ottilia - © Fotó: Magánarchívum
Debrecen - A magyar nóta ünnepét rendezik meg ezen a héten vasárnap 16 órától a Lovardában, ahol a közönség kedvenc énekesei tisztelegnek Máté Ottilia előtt – a világhírű művésznő pedig egy új dallal érkezik Debrecenbe.

Máté Ottilia egyik legismertebb dala, az Ott, ahol zúg az a négy folyó adta a vasárnapi nótagála címét, amelyen Csala Judit, Szilágyi Sándor, Nádasdi László, Miklós Szilvia, Kremsner József és Csík József egyaránt színpadra lépnek.

Rendkívül hálás vagyok a rendezőnek, Balogh Imrének, hogy ezt a címet adta a műsornak, ez a legnagyobb számom, amikor Amerikában jártam, ott is ezt énekeltem először. Ez a dal és a Székely himnusz kötődnek hozzám leginkább” – fogalmazott Máté Ottilia, aki tíz éve nem énekelt Debrecenben.

Hihetetlen szervezőmunka van a vasárnapi nótagála mögött, a rendező a kárpátaljai színházból egy tárogatóst is meghívott, ő fogja több dalomat kísérni, a már említetteket és például a Krasznahorka büszke várát is. Készülök egy meglepetéssel is, egy korábban még sehol nem énekelt új dalt viszek a közönségnek, amit lakhelyem, Érd volt polgármesterétől kaptam, így a debreceni fellépés lesz az ősbemutatója a nótának” – adott ízelítőt portálunknak a vasárnapra tervezett műsorából Máté Ottilia.

HBN-SZL