Másodjára is fölszállott a páva

A Kesice Táncegyüttes
A Kesice Táncegyüttes
Péntek este ismét zsibongott a zsibongó a Kunigunda épületében. Az első adás nézettségi rekordokat döntögetett, a másodikat még többen izgulták végig. Ismét rendkívül tehetséges gyerekeket láthattunk. A magyar népzenei kultúra nem fog eltűnni, amíg ilyen generációnak adjuk tovább.

A Barkóca előadása többet jelent a bandázásnál, az együttélés, befogadás és beilleszkedés is megjelent benne, mondta Eredics Gábor. A továbbjutó Horváth Zalán levente számára fontos, hogy őseink hagyományát megőrizzük. Elfelejthetnénk, de ez különlegesebbé tesz egy kicsit minket. Herdon Balázs – Herdon Péter párosa olyan táncot járt, hogy Berecz István örült, hogy nem velük kellett versenyeznie. A Forgórózsa Énekegyüttes produkciója alatt felmerült kérdésre a választ, miszerint mi is az a zsiba, Sebestyén Márta adta, akinek vas megyei nagymamája gyakran hívta így a pelyhes kislibákat. Énekük maga volt az életöröm, üdeség és bűbáj, titkuk talán, hogy ők „egy csónakban tekernek”. A Kesice Táncegyüttes előadásában Berecz szerint a tánc eredeti funkciójában van.
Akiket a középdöntőben újra láthatunk:
Vrencsán Anita, Horváth Zalán Levente, Karácsonyi Anna és Szombat Sára, a Kesice Táncegyüttes, Gál Tibor és Baka Levente.

A november 13-i adást újranézheti itt:
http://www.mediaklikk.hu/video/folszallott-a-pava-elodonto-2/