Másféle stílus és hangzás

Másféle stílus és hangzás
Nagyvárad – Kisszámú, de értő közönség gyűlt össze péntek este a Partiumi Keresztény Egyetem dísztermében, ahol a Voce Vita énekegyüttes tartott hangversenyt, a Partiumi Magyar Művelődési Céh szervezésében.

Deményfalvi Ágnes (szoprán), Hovancsek Tünde (alt), Kiss Huba Ernő (tenor), valamint Benczédi Hunor (basszus) változatos műsorral állt elő. A műsor Farkas Ferenc két dalával, a Hajnal-nótával és a Rózsa madrigállal kezdődött, mindkettő szövegét Weöres Sándor írta, majd három, XVI. századbeli angol madrigál következett. Valódi csemege volt Paul Drayton Masterpiece című száma, melyben az elmúlt négyszáz év zenei irányzatait mutatta be úgy, hogy a szöveg nem volt más, mint az ismert stílusokat képviselő zeneszerzők neve. Így az együttes sorban és különböző stílusokban énekelte el Bach, Händel, Mozart, Beethoven, Mendelssohn, Strauss, Karajan, Debussy és Berlioz nevét.

Közismert, német és angol karácsonyi dalok következtek, majd a jelenlévő váradi zeneszerző, Lászlóffy Zsolt Messiásunk született című szerzeményével folytatódott a műsor. A továbbiakban többek között Irving Berlin White Christmas, Fred E. Ahlert I Don t Know Why, Pat Ballard Mr. Sandman című száma hangzott el.

A Voce Vita Énekegyüttes a Kodály-kórus tagjaiból alakult 2008-ban, s bár azóta a személyek cserélődtek, a cél változatlan, éspedig az, hogy a klasszikus kóruséneklésen túlmutatva egy másféle stílust és hangzást szólaltasson meg.

Neumann Andrea

Címkék: ,