Más megyéből hívhatnak bírókat

Más megyéből hívhatnak bírókat
Szilágyi István, az Szatmár Megyei Labdarúgó Egyesület elnöke kijelentette, a szomszédos megyékből fog hívni játékvezetőket a tavaszi megyei bajnoki mérkőzésekre, amennyiben a bírók nem jelennek meg a gyűléseken.

 

A Szatmár Megyei Labdarúgó Egyesület (AJF) által nyilvántartott bírók és mérkőzés–megfigyelők kevesebb mint fele jelent meg az évnyitó gyűlésen. Szilágyi István AJF–elnök ezért már most kijelentette, érdektelenség esetében kénytelen lesz a szomszédos megyékből hívni a játékvezetőket. „Nyolcból legalább hat gyűlésen kell részt vegyen valamennyi bíró és megfigyelő. Ezeket a gyűléseket a bajnokság visszavágóinak rajtjáig rendezzük meg, viszont ha valakinek kettőnél több hiányzása lesz, akkor azokat nem fogjuk delegálni mérkőzésekre – figyelmeztette az érintetteket Szilágyi. – Ha nem lesz elég bírónk egy meccsre, az sem baj, hívunk majd játékvezetőket a szomszédos megyékből” – tette hozzá. Az AJF elnöke hangsúlyozta, azért kötelező a jelenlét ezeken a gyűléseken, ugyanis módosításokat eszközölt a Román Labdarúgó Szövetség, ezeket kell bevezetni majd a megyei bajnokságokban is. „Ezeket a módosításokat át kell beszélni, meg kell tanulni. Aki hiányzik a gyűlésekről, nem tudja majd az új szabályokat, így nyilvánvaló, hogy nem kap majd meccseket a tavaszi idényben” – mondta Szilágyi, aki elárulta, az egyik módosítás a megfigyelők számára vonatkozik, ugyanis hamarosan a megyei pontvadászat találkozóin egy delegált a mérkőzésről, másik megfigyelő pedig a bírók teljesítményéről fog jelenteni.

 

Jövő héten egyeztetnek

A csütörtöki gyűlésen egyébként összesen 26 bíró és 22 megfigyelő vett részt. A bajnokság tavaszi folytatásáig minden csütörtökön 17 órától rendezik majd ezeket a megbeszéléseket az AJF szatmárnémeti székhelyén, a rajtot követően pedig 18 órától. Szilágyi elmondta, a Nagykároly–vidéki, illetve tasnádi bírók és megfigyelők gyűléseit Nagykárolyban fogják rendezni, erről a következő szatmárnémeti találkozón egyeztetnek.

 

A csütörtöki gyűlés résztvevői

Bírók: Ovidiu Mazilu, Constantin Por, Sergiu Neichi, Glazer János, Bathory István, Sorin Grecica, Codruţ Ignat, Sebastian Petruţ, Bogdan Tincu, Pop Emanuel, Ioan Ciorbă, Ciprian Rebegea, Marian Demian, Bâlc Csaba, Körmendi Krisztián, Cristian Roca, Răzvan Miclăuş, Cătălin Vasile, Sorin Mihalca, Andrei Moldovan, Ciprian Cubiţchi, Răzvan Florea (mind szatmárnémetiek), Alin Peter, Florin Chiş, Horaţiu Chiş, Juhász Tibor (tasnádiak).

Megfigyelők: Kuki Károly, Aurel Boc, Pál József, Nicolae Marcu, Fedac Csaba, Eugen Halici, Kegyes Tibor, Ioan Turtureanu, Balogh Béla, Ionel Borz, Radu Chioreanu, Szabó Gyula, Leontin Sălăgean, Pataki Zoltán, Zilahi Árpád, Daniel Paşca (szatmárnémetiek), Török Zoltán, Papp János, Meninger Gábor (nagykárolyiak), Nicuşor Morar, Gheorghe Niţă, Rozs Zoltán (tasnádiak).