Márton–napi felvonulás

Márton–napi felvonulás

Szatmárnémeti – Szatmárnémetiben, november 12–én, hétfőn a szatmári Gemeinsam német ifjúsági szervezet tagjai tours–i Szent Márton napi felvonulásra várják az érdeklődőket.

November 12–én a Szatmár Megyei Német Demokrata Fórum, a Gemeinsam német ifjúsági szervezet és a Szatmár Megyei Ifjúsági Igazgatóság közös szervezésében tours–i Szent Márton napi felvonulásra kerül sor Szatmárnémetiben. A szervezők a Márton–napi felvonulás résztvevőit hétfőn 16.20 órára várják a Székesegyház elé, innen inndul a csapat 16.30 órakor. A menet élén két tanuló fog lovagolni, ők tours–i Szent Mártont és barátját jelképezik majd. Az alkalomhoz illő zenei aláfestést a mezőfényi fúvósok biztosítják.

A tervezett program szerint a Márton–napi lámpás felvonulók 17 órára érkeznek majd a Kálvária templomba, ahol Márton–napi programon vehetnek részt: tours–i Szent Márton legendájával, a Márton–napi szokásokkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők. A jeles naphoz kötődő énekek is ellhangzanak román, német és magyar nyelven — tudtuk meg a Szatmári Német Demokrata Fórum kultúrális menedzserétől, Max Schlenkertől