Marosvásárhelyért dobban a szívünk

Marosvásárhely – „Városunk legyen újra szeretett otthonunk, ahol jú élni és dolgozni, ahol büszkék lehetünk történelmünkre és jövőnkre egyaránt. Az alapgondolat, amelyre javaslatomat építem, rendkívül egyszerű, akár egy mondatba összefoglalható: Minden marosvásárhelyi jobban éljen”- monda kampányindító rendezvényén Borbély László miniszter az RMDSZ marosvásárhelyi polgármester-jelöltje.

A polgármester-jelölt bemutatott egy program vázlatot, melyet május elejéig véglegesítenek figyelembe véve a lakosság javaslatait is, „hiszen Marosvásárhelyért dobban a szívünk”. A napokban Borbély László és csapata több városrész lakosaival beszélgetett és összeállítottak egy jelenleg 150 pontos listát a tennivalókról. „Az a célunk, hogy többet tegyünk Marosvásárhelyért”, mondta a polgármester-jelölt.  A program vázlatban szerepel többek között Marosvásárhely fenntartható fejlődése, az infrastruktúra modernizálása, a hatékony szociálpolitika alkalmazása, új üdülő, sport és szórakoztató központok létesítése, a város szennyezettségének csökkentése, a város multikuturális örökségének értékesítése.

Elégedetlenségét fejezte ki bazzal kapcsolatban, hogy a város nem hívott le európai pénzeket, hogy Marosvásárhely az egyetlen nagyváros, melynek nincs terelőútja és, hogy tizennyolc éve nem tettek semmit a város forgalmának könnyítése érdekében ami jelenleg haotikus. „Ez a program nem csak a Borbély László programja, nem is az RMDSZ programja hanem a marosvásárhelyiek programja”, mondta végezetül Borbély László. Borbély László csapatban fog dolgozni Csegzi Sándor jelenlegi és leendő alpolgármesterrel és a már rangsorolt tanácsos-jelöltekkel. A kampány idejére, pihenőszabadságra megy és csak a választások megnyerését követően, június másodikán mond le a miniszteri, valamint a képviselői tisztségről.