Marosvásárhelyen is begyűjtik az elektromos hulladékokat

Marosvásárhelyen is begyűjtik az elektromos hulladékokat
Marosvásárhely – Szombaton, november 3-án, délelőtt Marosvásárhelyen valamint a megye három városában, Dicsőszentmártonban, Szászrégenben, Marosludason, szervezik meg az elektromos és elektronikai hulladékok-gyűjtését.

A polgármesteri hivatal vezetésével és a „Salubriserv” köztisztasági vállalat együttműködésével, kerül sor szombaton délelőtt 8 és 12 óra között az elektromos és elektronikai cikkek hulladékgyűjtésére. A lakótelepek lakói a szeméttárolókhoz,  a házakban lakok pedig a város területén erre a célra kijelölt 11 gyűjtőhelyre kell szállítsák a hulladékot, amit a köztisztasági vállalat alkalmazottai 12 órakór kezdenek elszállítani a feldolgozó egységekhez.

A polgármesteri hivatal évente négy alkalommal tervez ehhez hasonló hulladék gyűjtési akció megszervezését. Ugyancsak szelektív hulladékgyűjtésnek lehet tekinteni az őszi nagytakarítás alkalmával a polgármesteri hivatal által szervezett hulladékgyűjtést. „Az őszi nagytakarítás is, ami Marosvásárhelyen hat hetes akció, egyfajta szelektív gyűjtés mivel a nővényi eredetű hulladékot szállítjuk el”- mondta Bakos Levente, Marosvásárhely alpolgármestere.

Incze Vanda