Maros megyében is besegít az RMDSZ a választási regisztrációba

Maros megyében is besegít az RMDSZ a választási regisztrációba
A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) Maros megye városaiban is segítséget nyújt az elkövetkező időszakban azoknak az erdélyi magyar állampolgároknak, akik felvételüket kérnék az országgyűlési választások választói névjegyzékébe.

Az RMDSZ Maros megyei szervezete közleményben számolt be arról a keddi megbeszélésről, amelyen Hidvéghi Balázs fideszes képviselő, az Országgyűlés nemzeti összetartozás bizottságának az alelnöke, Zsigmond Barna Pál csíkszeredai főkonzul, valamint a megyei RMDSZ szervezet vezetői, a megye RMDSZ-es polgármesterei is részt vettek.

Brassai Zsombor, az RMDSZ Maros megyei szervezetének elnöke kijelentette, élni kell a magyar állampolgársággal járó szavazati joggal, és bejelentette, hogy a következő időszakban a megyei szervezet munkatársai is segítséget nyújtanak a regisztrációs ívek kitöltésében.

A közlemény szerint az RMDSZ marosvásárhelyi, szovátai, erdőszentgyörgyi, nyárádszeredai, szászrégeni, marosludasi, dicsőszentmártoni és segesvári irodáiba várják mindazokat, akik segítséget kérnek a regisztrációhoz.

A segítségnyújtást korábban az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) és az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP), valamint az RMDSZ háromszéki szervezete vállalta.

Az RMDSZ-ben megoszlanak a vélemények a magyarországi parlamenti választások kérdésében. Kelemen Hunor, az RMDSZ országos elnöke többször is kijelentette, hogy az erdélyi magyaroknak minél nagyobb számban kell élniük a magyarországi választójoggal, és az RMDSZ kész segítséget nyújtani a regisztráció folyamatában. Álláspontját az RMDSZ döntéshozó testületének (SZKT) novemberi, marosvásárhelyi ülésén élesen bírálta Markó Béla Maros megyei szenátor, az RMDSZ volt elnöke. Markó úgy vélte, az RMDSZ-re nem hárulhat feladat a regisztráció folyamatában.