Marokkói táncosnő az operabálon

Marokkói táncosnő az operabálon
A Bécsi Filharmonikusok és Manuel Legris balettigazgató egyaránt „debütáltak” a híres bécsi operabálon. A reflektorfényben mindamellett a Berlusconi-botrány révén elhíresült marokkói táncosnő, Ruby Rubacuori állt csütörtök este.

Az előkelő társasági eseménynek idén új házigazdája volt a Bécsi Állami Operaház új igazgatója, Domique Meyer személyében. Meyer, aki Ioan Holendert váltotta a híres intézmény élén, erősíteni akarja a bál művészeti karakterét. A Bécsi Filharmonikusok mellett az est vendégszereplője volt Elina Garanca lett operaénekesnő. Ugyancsak először lépett fel a bálon Manuel Legris, a Bécsi Balett igazgatója. A hagyományokhoz híven részt vett az eseményen számos magas rangú osztrák politikus, köztük Werner Faymann kancellár és helyettese, Josef Pröll pénzügyminiszter.

Ruby, a „sztárvendég”

A vendégek listáját színesítette mások mellett Anna Netrebko orosz származású osztrák operacsillag és Bob Geldolf brit rockzenész, emberi jogi aktivista, aki ezúttal is egyik segélyprogramját népszerűsítette. Adriana Karembeu szlovák modell Alain Delon fiával, Anthonyval érkezett. A vendégek közül a sajtó érdeklődését kétségkívül Richard Lugner osztrák milliomos idei „sztárvendége” az olasz miniszterelnök szexbotrányával híressé vált táncosnő, Ruby Rubacuori vonta magára. A 18 éves Ruby – eredeti nevén Karima el-Mahrug – a Bécsbe érkezése után tartott sajtótájékoztatón elmondta: „Egy teljesen normális lány vagyok, akinek nem volt olyan szerencsében része, hogy egy család oltalmában nőjön fel, így nagyon hamar felnőtté kellett válnom”. A lány tagadta, hogy valaha eszkortlányként dolgozott volna. „Egyetlen bizonyíték sincs arra, hogy pénzt kaptam volna ilyen dolgokért” – jelentette ki. „Lesz egy per, és én remélem, hogy a per folyamán napvilágra kerül az igazság” – hárította el az olasz miniszterelnök botrányával kapcsolatos kérdéseket. Hangsúlyozta: „nem szeretném, ha áldozatnak tekintenének. Berlusconi csakis jól bánt velem”.

Az osztrákoknak mindegy

Ruby meghívása a sajtóban nagy port vert fel, és részben felháborodott visszhangot váltott ki. A bál szervezője, Desiree Treichl-Stürgkh kilátásba helyezte, hogy jövőre nem ad el páholyt Lugnernek. Egy felmérés szerint azonban – számolt be az osztrák rádió – az osztrákok többségét meglehetősen hidegen hagyja Ruby részvétele az operabálon. 68 százalékuk úgy látja, a lány körüli hírverés sok hűhó semmiért, harminc százalék szerint mindenkinek jogában áll részt venni a bálon, és csak két százalék mondta azt, hogy nem kellett volna meghívni.

Címkék: , ,