Markó: létkérdés az erdélyi magyarság parlamenti képviselete

Markó: létkérdés az erdélyi magyarság parlamenti képviselete
Az erdélyi magyarságnak létkérdés, hogy képviselete ott legyen a bukaresti parlamentben, amikor az alkotmánymódosítást készítik elő, és amikor a közigazgatást átszervezik – hangsúlyozta Markó Béla, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) szenátora és volt elnöke az Erdélyi Magyar Televíziónak (ETV) adott interjújában, amelyet a szövetség vasárnapi hírlevele idéz.

 

Markó Béla élesen bírálta azokat az RMDSZ-en kívüli magyar pártokat, amelyek jelölteket indítanak a decemberi parlamenti választáson. Szerinte a magyar közösség érdekei ellen dolgoznak, minden áron meg akarják akadályozni, hogy a magyarságnak legyen képviselete a parlamentben. Mint mondta, kissé kiábrándultan nézi, hogy egy RMDSZ-en kívüli csoportosulásnak, pártnak más mondandója nincsen, csupán az, hogy minden módon és minden eszközzel le akarja győzni az RMDSZ-t.

“Az erdélyi magyarságnak létkérdés, hogy ott legyen a parlamentben: amikor alkotmánymódosítás lesz, amikor a közigazgatást át akarják szervezni, ha ez nélkülünk talál megtörténni, abból nagy baj lehet a magyarság számára” – mondta az RMDSZ politikusa az ETV-ben.

Markó Béla szerint az RMDSZ magyar politikai ellenfeleinek nincs esélyük bejutni a parlamentbe.

“Tessék programokat ajánlani, tessék elmondani, mit csinálnának másképp, mint az RMDSZ, mit tennének a Sóvidékért, a Nyárádmentéért, a Mezőségért, Maros megyéért, és akkor arról beszélhetünk. De azzal foglalkozni, hogy miként vegyünk el szavazatokat az RMDSZ-től, miközben szó sincs arról, hogy az RMDSZ-en kívül valamelyik más pártnak, politikusnak esélye lenne bejutni a parlamentbe, ez kiábrándító – jelentette ki Markó Béla.

Az RMDSZ volt elnöke a Nyárád, Küküllő és Maros völgyét magába foglaló 2-es számú Maros megyei választókerületben indul szenátori tisztségért.A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .