Markó Béla: arra szavaztam, hogy az erdélyi magyaroknak minél nagyobb szava legyen Brüsszelben

Markó Béla: arra szavaztam, hogy az erdélyi magyaroknak minél nagyobb szava legyen Brüsszelben
„A romániai magyarságnak az az érdeke, hogy egy olyan Európai Unióban éljen, amelyben minden nemzet, minden etnikum, minden közösség méltó és egyenlő módon megtalálja a maga helyét” – jelentette ki Markó Béla vasárnap reggel, azt követően, hogy leadta a voksát az Európai Parlamenti választásokon. Az RMDSZ volt elnöke reggel kilenckor, a marosszentkirályi polgármesteri Hivatalban szavazott.

„Európa átalakulóban van, az Európai Unió is állandó mozgásban van, és egyáltalán nem mindegy, hogy a következő időszakban milyen lesz Európa. Nekünk az az érdekünk, hogy egy olyan Európai Unióban éljünk, amelyben minden nemzet, minden etnikum, minden közösség méltó és egyenlő módon megtalálja a maga helyét. Én egy ilyen Európára szavaztam, és arra, természetes módon, hogy nekünk, erdélyi magyaroknak minél nagyobb szavunk legyen Brüsszelben, minél nagyobb befolyásunk legyen az Európai Unióban” – mondta Markó Béla.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .