Marius Sepi: több mint 70.000 egészségügyi alkalmazott csatlakozott a Sanitas által meghirdetett figyelmeztető sztrájkhoz

Fotó: Alex Micsik, Agerpres
Fotó: Alex Micsik, Agerpres
A Sanitas Szakszervezeti Szövetség több mint 70.000 tagja csatlakozott országszerte az érdekvédelmiek által szerdára meghirdetett figyelmeztető sztrájkhoz, és reggel 8-tól 10 óráig beszüntették a munkát – nyilatkozta az AGERPRES hírügynökségnek Marius Sepi első alelnök.

Az érdekvédelmi bizalmi hozzátette, eddig az október 31-ére tervezett általános sztrájk kirobbantását támogató 68.000 aláírást sikerült összegyűjteniük.

Az egészségügyi alkalmazottakat tömörítő Sanitas egy hónappal ezelőtt kezdte el tiltakozó megmozdulásainak sorozatát A Sanitas keddje elnevezésű figyelemfelkeltő akcióval, amelynek keretében előbb a munkaügyi, aztán a pénzügyminisztérium, majd az egészségügyi minisztérium és a parlament épülete előtt álltak sztrájkőrséget. Október 12-én japán sztrájkot tartottak az érdekvédelmi szervezet tagjai.

Amennyiben az illetékes hatóságok nem teljesítik a Sanitas egységes bértörvénnyel kapcsolatos követeléseit, október 31-án általános sztrájkba lépnek az egészségügyi alkalmazottak.

AGERPRES/(RO – szerző: George BĂNCIULEA, szerkesztő: Oana TILICĂ; HU – szerkesztő: LIBEG Zsuzsanna)

www.agerpres.ro