Margittán jártak az EU-képviselőjelöltek

Margittán jártak az EU-képviselőjelöltek
Bihar megye – Margittára látogatott az RMDSZ három EU-képviselőjelöltje, Biró Rozália, Sógor Csaba és Winkler Gyula. A lakossági fórumra a Polgármesteri Hivatal termében került sor, s igen nagy érdeklődésnek örvendett.

A terem zsúfolásig megtelt, a benne lévő ülőhelyek kevésnek bizonyultak, sokan állva hallgatták végig a jelöltek bemutatkozó beszédeit, célkitűzéseit. Szabó Ödön, a Bihar megyei RMDSZ ügyvezető elnöke nyitotta meg a találkozót, arra biztatva a jelenlévőket, hogy az elhangzott beszédek után kérdezzenek bátran bármiről, olyanról is, amiről máskor nem kérdeznének. A csapat őszinte és nyitott minden témában. Elsőként Biró Rozália kapott szót, akinek sikeres tevékenységét ismerik és becsülik a margittaiak. Beszélt az adódó lehetőségről, a feladatokról, és a döntés történelmi jelentőségére hívta fel a fórum résztvevőinek figyelmét. Hangsúlyozta, hogy az RMDSZ eddig is sok eredményt ért el, természetesen csapatmunkában – ezekre példákat is felsorolt –, az EU-parlamenti képviselet pedig lehetőséget ad azoknak a feladatoknak a megoldására, melyeket eddig nem tudtak kivitelezni.

Három régióban

Sógor Csaba szerint 2008 után a román parlamentben a magyarság számára valószínűleg kedvezőtlenebb „időjárás” következik, és akkor még nagyobb súlya lesz az EU-parlamenti és az önkormányzati képviseleteknek. „Addig leszünk erősek, ameddig össze tudunk fogni, együtt a három régióban élő magyarság, és közösen figyelünk egymás gondjaira.” Felhívta a figyelmet, hogy az EU parlamentjében még 800 szakértői helyet is be kell tölteni, ahova az RMDSZ csapata szintén felkészült és megbízható jelölteket tud delegálni.  Winkler Gyula a régiók fontosságáról beszélt. Az elvágott szálak nemcsak érzelmileg, gazdaságilag is visszavetették a térségeket. Például Bihar térséget is. Most jött el a lehetőség a szálak újrafonására. Akkor lesz újra egységes és gazdaságilag erős a régió. Az épülő autópálya most kellemetlenségeket okoz, de távlatokban nagy a gyakorlati haszna, hiszen összeköti a régiókat egymással, elősegítve a gazdaság vérkeringését. A kampány jelszava, az „Új honfoglalás”, azokat a megvalósításokat és eredményeket jelenti, amiket eddig elértünk, és ezután fogunk elérni. Az előadók felhívták a figyelmet, hogy a valamivel több mint 6%-nyi magyar szavazóréteg nehezen fog tudni több mint 8%-ot produkálni, ezért a megosztottság komoly veszélyt jelenthet. Bíznak a magyar emberek józan eszében, akik szükség esetén mindig tudták, mit kell tenniük, hogyan kell szavazniuk. A jelen helyzetben az RMDSZ csapata az, mely érdemben képviselheti közösségünk érdekeit az EU-parlamentben.

 A fórumnak külön eleganciát adott a pozitív beállítottság. A több mint egyórás találkozón egyetlen rossz szó sem hangzott el a rivális független jelöltről, Tőkés László püspökről. A csapat példát mutatott arról, hogyan kell európai módon kampányt rendezni. A beszélgetés után a jelöltek fákat ültettek a Polgármesteri Hivatal parkjában. A találkozó korrektségét a hozzászólók is nagyra becsülték, méltatták. Ha előre akarunk jutni, nem egymással szemben, hanem egymás mellett kell egy irányban haladnunk. Csak így tudjuk közösségünk jobb jövőjét biztosítani.

Szőke Ferenc0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter