Margittai siker az Irinyi János Kémiaverseny erdélyi döntőjén

Bihar megye – Múlt hétvégén rendezték meg Segesváron a Magyarországon kezdeményezett Irinyi János kémiaverseny erdélyi döntőjét, mely az összmagyarság diákjai számára biztosítja lehetőséget a megmérettetésre.

Az elődöntő eredményei alapján Margittát az O. Goga főgimnázium két diákja, a tizedikes Szőke Árpád és a tizenegyedikes Pap Lóránd képviselte. A döntőn taroltak a margittaiak mivel Pap Lóránd az első, Szőke Árpád pedig a második helyen végzett a IX. – XI. osztályosok csoportjában. Ezzel elnyerték a jogot, hogy idén részt vegyenek a magyarországi nemzetközi döntőn. A két diák első osztályos kora óta vesz részt különböző tanulmányi versenyeken, vetélkedőkön és általában sikerekkel öregbítik városunk és iskolájuk hírnevét országos és nemzetközi szinten.

Okleveleik, jutalomkönyveik már megtöltenek egy könyvespolcit. Csak így tovább fiúk! Mostani sikerükben nagy része van Nagy Gabriella felkészítő tanárnőnek, aki – ha kellett – szabad idejét is feláldozta a cél érdekében. Meglett az eredménye, hiszen óriási teljesítmény egy ilyen rangos verseny döntőjében a két első díjat ugyanazon város/ugyanazon iskola diákjainak megnyerni. A tanárnő növendékei rendszeres díjazottjai ennek a versenynek, remélhetőleg a jövőben is így lesz. Gratulálunk, további sikeres munkát kívánunk!

Margittai Ferenc