Margittai hírek

Bihar megye – A Varadinum Margittán. Pénteken 17 órakor a margittai görög katolikus templomban, a Rotary Klub szervezésében kamarakoncertet ad elő a nagyváradi Varadinum vonósnégyes.

Ülésezik. Pénteken ülesézik a margittai Helyi Tanács. A napirendi pontok között szerepel: határozattervezet a költségvetés kiegészítéséről, a karitatív-szociális tevékenységet folytató ELIM Alapítvány vagy a Medimar Chirulgical Kft. helyi adók alól való mentesítése és egyebek.

 

Nemzeti ünnep. Szombaton, 2007. december 1-jén Románia nemzeti ünnepe alkalmából a városközpontban, a hősök emlékművénél lesz megtartva a megemlékezés. Az ünnepség programja: 10 óra – koszorúzás, 10.10 – ünnepi beszédek, 10.30 – ünnepi kulturális műsor.

 

Fesztivál. A hétvégén kerül megrendezésre a Bihar–Hajdú-Bihar eurorégiós fesztivál. December 1-jén, szombaton Debrecenben az Arany Bika Bartók Béla termében, vasárnap a nagyváradi Filharmónia termében. A Fesztiválon a hagyományőrző-népdal kategóriában fellép a tehetséges margittai leány, Martin Tímea.