Margitta nyerte a VI.Tulipán Kupát

A döntő torna résztvevői a borsi sportcsarnokban
A döntő torna résztvevői a borsi sportcsarnokban
A borsi sportcsarnokban bonyolították le szombaton a VI.Tulipán Kupáért kiírt labdarúgó tornasorozat döntőjét, a regionális selejtezők győzteseinek részvételével. A győzelmet veretlenül Margitta szerezte meg.

A Tulipán Kupa versenysorozatot 3 sportágban szervezte meg idén a megyei RMDSZ (kézilabda – női és férfi, kosárlabda és labdarúgás – férfiak), összesen mintegy ezer sportolót mozgatva meg. A kispályás labdarúgásban az egész megyét lefedő hét régiós selejtezőt tartottak, ezek győztesei vettek részt a szombaton Borson tartott döntőben, a Szabó Ödön megyei RMDSZ-ügyvezető és Bátori Géza helyi polgármester által kisorsolt csoportbeosztás szerint: A csoport – Mezőtelki, Várasfenes, Margitta, Szalárd; B csoport – Bors, Érmihályfalva, Paptamási, Nagyszalonta.

Látványos csaták

A csoportokban körmérkőzéseket vívtak 1X20 percben, ezek után az első csoportban már a második kör után kiderült, hogy Margitta és Várasfenes a továbbjutó, míg a másodikban Szalonta sajnos nem jelent meg, “körbeverések” után pedig rosszabb gólkülönbsége miatt Érmihályfalva esett ki. A már 2X15 perces elődöntőkben izgalmas összecsapásokon Margitta 2-1-re győzte le Borsot, Paptamási pedig 1-0-ra Várasfenest. A 3. helyért a házigazdák 6-4-re múlták felül Várasfenest, míg Margitta – méltóan az egész tornán mutatott játékához – 7-2-re nyert Paptamási ellen a döntőben, és lett veretlenül kupagyőztes. A kupákat és okleveleket Bátori Géza, illetve Botházy Nándor, az RMDSZ sportért felelős ügyvezető alelnöke adta át, a torna fair play díját Várasfenes vihette haza.

Rencz Csaba

Címkék: ,