Márciusban szabadul Stohl

Megfelezték Stohl András büntetését, márciusban szabadul
Megfelezték Stohl András büntetését, márciusban szabadul
Jó magaviseletért megfelezték Stohl András büntetését. Erről a napokban döntött a büntetés-végrehajtási bíróság. Tehát a tíz hónapra ítélt színésznek csak öt hónapot kell leülnie a börtönben.

 

 

Mint ismert, Stohl súlyos sérülést okozó, ittasan elkövetett közlekedési baleset miatt 10 hónapos börtönbüntetést kapott, azzal a kitétellel, hogy jó magaviselet esetén hamarabb is szabadulhat. „Nem vagyok balhés típus, így azt hiszem, nem lesz gond a börtönben, jól beilleszkedek. Tudok alkalmazkodni, még voltam katona, ez is olyasmi lehet” – mondta bevonulása előtt a színész, és igaza lett. A Blikk megtudta: Stohl András március 5-én szabadul. A múlt héten rendelték be a büntetés-végrehajtási bíró elé, aki – miután megdicsérte jó magaviseletéért – közölte Stohllal az örömhírt. „Ügyfelem jól bírta a bezártságot, ráadásul a múlt héten a büntetés-végrehajtási bíró kedvezményi tárgyalásán hozott határozat új erőt adott neki. Az intézetben tanúsított magatartását kifogástalannak minősítették, így jó magaviselete miatt megkapta a tíz hónap felezését. Ennek köszönhetően családja nőtagjait, az édesanyját, a kedvesét és a lányait már személyesen köszöntheti fel nőnapon” – mondta ennek kapcsán Ruttner György, Stohl András jogi képviselője.

 

 

Visszavárják

 

 

A Színház.hu információi szerint Stohlt a Nemzeti Színházban nagyon várják vissza. Ezt bizonyítja az is, hogy a büfében van egy mérőszalag, amelyből a szabadulásig naponta lenyisszantanak egy centit, illetve az, hogy karácsony előtt kollégái felléptek a Budapesti Fegyház és Börtön 200 elítéltje előtt. Stohl szerepeinek többségét átvették, kivéve az Úri muriban és a Patriot for me című előadásban, amelyeket most nem játszanak. A repertoáron most 8 olyan darab szerepel, amelyben azonnal, akár szabadulása másnapján színpadra léphetne. Akár a Nemzeti, az RTL Klub is szerződést bontott a színészel az ítélet után, ám a Blikk megkeresésére a programigazgató nem tagadta, hogy komolyan számolnak Stohllal. „Igen, a csatorna számít Stohl Andrásra szabadulása után” – mondta Kolosi Péter. (Forrás: Blikk, Színház.hu)