Márciusban 3.075 lejre nőtt az országos nettó átlagbér

3Hozzászólás
Képünk illusztráció
Képünk illusztráció
Márciusban 4,8 százalékkal 3.075 lejre emelkedett az országos nettó átlagbér februárhoz képest, derül ki az Országos Statisztikai Intézet (INS) hétfőn közzétett adatsorából.

A bruttó átlagbér 5.050 lej volt, 4,8%-kal magasabb, mint 2019 februárjában. A legmagasabb nettó átlagbéreket, 7.491 lejt, a számítástechnika ágazatban regisztrálták, a legalacsonyabbakat, 1.752 lejt, a vendéglátás ágazatában. A legtöbb gazdasági ágban a nominális nettó átlagbér nagyobb volt márciusban, mint az előző hónapban. A legnagyobb nettó bérnövekedést (+67,8%) a dohánytermékek gyártásában regisztrálták. Az állami szektorban az oktatásban 3%-kal, az egészségügyben 1,4%-kal, a közigazgatásban 0,5%-kal kerestek többet az alkalmazottak az előző hónaphoz képest.

Az egyetlen csökkenés a nettó átlagbérben a fémércek kitermelésének ágazatában következett be, az itt dolgozók fizetése 0,9%-kal csökkent.

2018 márciusához viszonyítva a nominális nettó átlagbér 13,7%-kal nőtt idén márciusban.

www.agerpres.ro3Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .