Március elsejétől az orvosok és orvosi asszisztensek fizetése a 2022-re előirányzott szintre nő

Illusztráció
Illusztráció
Csütörtöktől minden orvos és orvosi asszisztens fizetése a 2022-re előirányzott szintre nő meg, egy eddig 4.000 lejt kereső főorvosnak 15.000 lejre nő a bére – jelentette ki szredán Lia Olguţa Vasilescu munkaügyi miniszter.

A szaktárca vezetője azt mondta: a március elsejétől hatályba lépő intézkedés kivétel nélkül minden orvosra és orvosi asszisztensre érvényes. ‘Egy főorvos bére 4.000-ről 15.000-re nőhet, ehhez természetesen hozzászámítják még a munkában eltötltött évek után járó összeget és a többi pótlékot, amire jogosult. Az egészségügyben valóban nagyon nagy fizetések lesznek, és már tavaly örömmel tapasztaltuk, hogy már csak a béremelések ígéretére is 40%-kal csökkent az orvosok elvándorlása’ – mondta Vasilescu.

A munkaügyi miniszter szerint az orvosok kivándorlása országos szintű probléma, amelyet a béremeléssel teljes mértékben sikerül megfékezni. ‘Nagyon sok egészségügyi intézményben nem jelentkezik már senki a meghirdetett orvosi állásokra, szóval országos szintű problémáról van szó’ – érvelt Lia Olguţa Vasilescu.

www.agerpres.ro.

Címkék: , ,