Máramaros megye: minden politikai tisztségéről lemondott Kapnikbánya PSD-s polgármestere a vitatott rendelet elleni tiltakozásul

Akt.:
Vladimir Petruţ
Vladimir Petruţ
Minden politikai funkciójáról lemondott Kapnikbánya (Cavnic) szociáldemokrata színekben megválasztott polgármestere, Vladimir Petruţ.

Az elöljáró a Szociáldemokrata Párt (PSD) városi szervezetének elnöki feladatait is ellátta, most azonban erről a tisztségéről is, és polgármesteri székéről is lemondott, tiltakozásul a Büntető törvénykönyvet és a Büntető perrendtartási törvénykönyvet módosító sürgősségi kormányrendeletek ellen.

A közösségi hálón közzétett bejegyzésében Vladimir Petruţ azzal indokolta meg döntését, hogy politikai szerepvállalásának kezdete óta a jogállamiság eszméit tűzte zászlajára, ‘semmiképpen sem a törvénytelenségét’, és polgármesterré választásakor megígérte Kapnikbánya lakóinak, hogy tisztelni fogja a törvényt és mindig mellettük fog állni.

‘Sok értékes, komoly és jóhiszemű embert ismertem meg a PSD-ben. Köszönöm mindenkinek, aki hitt bennem és támogatott’ – tette hozzá a leköszönt polgármester.

A Szociáldemokrata Párt kapnikbányai szervezetének elnöki tisztségét is betöltő Vladimir Petruţ leszögezte: ezentúl a PSD egyszerű tagja lesz.

Szintén a Btk.-módosító kormányrendelet elleni tiltakozásul kilépett a PSD-ből Călin Andrei Tuns volt Máramaros megyei tanácsos.

www.agerpres.ro