Máramaros megye: kisiklott a mokanyica egyik vagonja

Máramaros megye: kisiklott a mokanyica egyik vagonja
Kisiklott pénteken a máramarosi Vasér-völgyében közlekedő kisnyomtávú vasúti szerelvény (mokanyica) egyik kocsija, egy utas sem sérült meg, jelentette ki Dan Benga, a Máramaros Megyei Hegyimentőszolgálat igazgatója.

Benga elmondása szerint a vasúti kocsi a sétaút 8. kilométerénél siklott ki, a balesetet a 112-es segélyhívószámon jelentették.

A hegyimentők vezetője az AGERPRES hírügynökségnek elmondta, a helyszínre kiérkező kollégái megállapították, hogy nincsenek sérült személyek.

‘A kollégák által elküldött helyszíni fotókon nagyszámú turista álldogál a vonat mellett. (…) Úgy tűnik, hogy a kisiklott vagonnak komoly műszaki problémái vannak’ – mondta Dan Benga.

A helyszínre a visói tűzoltóalakulatg egy csapata és a mentősök is kiszálltak.

Dan Bucă, a Máramaros megyei prefektusi hivatal szóvivője elmondta, a kisiklott vasúti kocsit áthúzták egy mellékvágányra.

‘Kivizsgálás indul annak megállapítására, hogy mi történt. (…) A jelenlegi sétaútra 280 jegyet adtak el, a kisiklott vagonban 46 személy ült. Senki nem sérült meg’ – hangsúlyozta Dan Bucă.

Ez rövid időn belül immár a második incidens: szombaton a mokanyica mozdonya siklott ki, magával rántva az első kocsit is. Akkor 12 turista enyhébb sérüléseket szenvedett. Az akkori sétaúton 340 utas ült a 11 vagonban.

A mokanyica több mint 20 kilométert tesz meg a sétautak során a Vasér völgyében, Máramararos megyében az egyik legfontosabb turisztikai attrakciónak számít.

www.agerpres.ro