Máramaros megye: kisiklott a kisnyomtávú vasúti szerelvény mozdonya, 12 turista könnyebben megsérült

Máramaros megye: kisiklott a kisnyomtávú vasúti szerelvény mozdonya, 12 turista könnyebben megsérült
Tizenketten könnyebben megsérültek szombaton, miután a máramarosi Vasér-völgyében közlekedő kisnyomtávú vasúti szerelvény (mokanyica) mozdonya kisiklott. A sérült turisták mindannyian az első vasúti kocsiban ültek.

A sérült személyeket a legközelebb eső kórházba szállították, hogy orvosi ellátásban részesüljenek, nyilatkozta Oana Alexa Gonczi, a Máramaros Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU) szóvivője.

‘A 12 turista, akik az első vagonban ültek, könnyebb sérüléseket – horzsolások, pánikroham – szenvedett, őket a felsővisói városi kórházba szállította a SMURD és a mentőszolgálat. A páciensek állapota stabil, orvosi ellátásban részesülnek’ – mondta Oana Alexa Gonczi.

A helyszínre a SMURD Rohammentő-szolgálat három egysége, a mentőszolgálat szintén három egysége, a Máramaros Megyei Hegyimentőszolgálat 4 önkéntése és több hegyicsendőr szállt ki.

A mokanyicát működtető Erdei Vasutak Vállalatának (CFF) képviselője az AGERPRES hírügynökségnek elmondta, a lehető legrövidebb időn belül belső vizsgálatot indítanak az incidens okának kiderítésére.

Amikor a mozdony kisiklott, a vasúti kocsikban közel 200 román turista ült.

A CFF első intézkedésként ideiglenesen felfüggesztette a vonattal való sétautazásokat.

A mokanyica több mint 20 kilométert tesz meg a sétautak során a Vasér völgyében, Máramararos megyében az egyik legfontosabb turisztikai attrakciónak számít.

www.agerpres.ro