Máramaros megye: hegyi csendőrök mentették ki a hóban rekedt turistákat

Máramaros megye: hegyi csendőrök mentették ki a hóban rekedt turistákat
Harminc centiméteres hó borította, a forgalom elől lezárt úton próbált autóval végigmenni egy turistacsoport a Radnai-hágó közelében. A csendőröknek kellett kimenteniük őket.

A Máramaros Megyei Csendőrség arról tájékoztatta az AGERPRES hírügynökséget: a hegyi csendőröket amiatt riasztották, hogy két személygépkocsi elakadt a 30 centiméteres hóban Kohóvölgy (Strâmbu Băiuţ) és Kapnikbánya (Cavnic) között, a forgalom elől lezárt 109-es megyei úton. A két gépkocsiban egy olasz turistacsoport, illetve egy kolozsvári illetőségű férfi ült.

A hatóság felhívja az utasok figyelmét, hogy a Kapnikbánya és Kohóvölgy közti 109-es megyei út (DJ 109) tavaszig le van zárva, fennáll a hóban rekedés veszélye, és a környéken csak az 112-es sürgősségi számot lehet hívni baj esetén.

A csendőrség arra is figyelmeztet, hogy a Radnai-havasok és a Máramarosi-havasok minden turistaútja járhatatlan a nagy hó miatt, néhány erdei út nincs ugyan lezárva, de nagyon nehéz közlekedni rajtuk, ráadásul a térségben lavinaveszély van.

AGERPRES/(RO – szerző: Leontin CUPAR, szerkesztő: Oana POPESCU, HU – szerkesztő: TOFÁN Imola)

www.agerpres.ro