Maradtak még szabad helyek

Maradtak még szabad helyek

Nagyvárad- Hétfőn a Bihar Megyei Tanfelügyelőség honlapjára (www.isjbihor.ro) is felkerült, hogy az első szakasz lezárta után mennyi szabad hely maradt az iskolák magyar előkészítő osztályaiban.

A listából kiderül, hogy az úgynevezett step by step előkészítő osztályokban csupán vidéken maradt még tizennégy szabad hely: négy a margittai Horváth János Műszaki Líceumban, egy a székelyhídi Petőfi Sándor Elméleti Líceumban és kilenc az érmihályfalvi Zelk Zoltán általános Iskolában. Magyar Freinet osztályt a várad-rogériusz 11. számú Általános Iskolában indítanak ősszel, még számítanak tizenkét gyermek jelentkezésére.

Bihar megyében összesen 558 diákot tudnak még fogadni magyar normális előkészítő osztályokba. Nagyváradon a Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnáziumban három, a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceumban huszonöt, a Szacsvay Imre Általános Iskolában tizenhárom, a Dimitrie Cantemir Általános Iskolában hat, a Ioan Slavici Általános Iskolában kilenc, a Nicolae Bălcescu Általános Iskolában tizenhét, a 16. számú Általános Iskolában négy, a biharpüspöki Juhász Gyula Általános Iskolában pedig szintén négy tanulót tudnak még befogadni. Ami a nagyobb vidéki tanintézeteket illeti: a margittai Horváth János Műszaki Líceum huszonkilenc, a nagyszalontai Arany János Elméleti Líceum tizenhárom, a székelyhídi Petőfi Sándor Elméleti Líceum harminckilenc, az érmihályfalvi Zelk Zoltán Általános Iskola huszonkét szabad hellyel várja a beiratkozások második szakaszát. Az első osztályokba történő beiratkozás nem online történik, ezért erre vonatkozó összesített adatok még nem állnak rendelkezésre.

Ciucur Losonczi Antonius