Maradhat az útlevélosztály

Maradhat az útlevélosztály
Pénteken 20 percig tartó rendkívüli gyűlést tartott a Bihar Megyei Tanács. Két határozattervezet szerepelt a napirendi pontok közt, amiket megszavaztak a renitenskedő liberálisok is.

A 35 tagú testületből 1 szociáldemokrata és 9 liberális képviselő hiányzott, de a 25 szavazat elég volt a napirendi pontok közt szereplő egyik azon előterjesztés elfogadásához, mely kétharmados többséget igényelt, a másik határozattervezet pedig egyszerű többséggel is átment.

Az első arról szólt, hogy öttagú szavazatszámláló bizottság jöjjön létre a Megyei Tanácsnál, ugyanis a régi bizottság a mandátumigazoló bizottsággal volt összekötve. A korábbi gyűlésen különválasztották a kettőt, mert a liberálisok folyamatosan kifogásolták, kommentálták ezt. Noha éppen a PNL kérte azt, hogy a szavazatszámláló bizottság öttagú legyen, a pénteki összejövetelen nem jelöltek a részükről tagokat, így csak a két PSD-s és 1 RMDSZ-es tag lett megszavazva, a liberálisok két pozíciója pedig üresen lett hagyva Pásztor Sándor tanácselnök javaslatára, aki honlapunknak azt nyilatkozta: nem csodálkozik a liberálisok magatartásán, mert már hozzászoktak ahhoz, hogy minden ellen vannak, és „nem a logikus gondolkodás, hanem az ellenállás mentén döntenek, arra törekedve, hogy hátráltassák a dolgokat”.

Konszenzus

A második előterjesztés a már három hónapja napirenden levő útlevél és gépjármű regisztrációs osztálynak a tematikája volt. Köszönhetően annak, hogy Pásztor Sándor csütörtökön személyesen is egyeztetett a PNL-vel, ezúttal megszületett a konszenzus, talán amiatt is, mert már „ciki” volt a liberálisoknak, hogy tulajdonképpen miattuk néhány napja már be kellett volna zárni az osztályt. Látszott, hogy most már számukra is ez egy kényes ügy, ezért megszavazták a bérleti szerződés meghosszabbítását a prefektúra és az önkormányzat közt, melyről a tanácselnök értesítette Claudiu Pop prefektust.

Ciucur Losonczi Antonius