Marad a Tarom Marosvásárhelyen

Marad a Tarom Marosvásárhelyen
„Örömmel fogadtuk a hírt miszerint a Tarom légitársaság új vezetősége úgy döntött, hogy nem szünteti meg marosvásárhelyi járatait, és az eddigi háromról heti ötre növeli a járatok számát” – fogalmazott Borbély László, az RMDSZ politikai alelnöke.

Elmondta, amikor másfél hónappal ezelőtt felröppent a hír, hogy a Tarom felfüggeszteni készül a Bukarestből Szebenbe, Suceavába és Marosvásárhelyre tartó járatokat, azonnal elkezdték a tárgyalásokat az ügyben érintett szakminisztérium vezetőivel. „Mindenki egyetértett azzal, hogy ezeket a járatokat meg kell menteni, viszont a légitársaság szűklátókörű vezetősége, könyvelő módon gondolkozva úgy döntött, mégis megszünteti a járatokat. Ennek következtében kedden volt egy politikai nyilatkozatom a képviselőház plénumában, amelyben arra hívtam fel a figyelmet, hogy mennyire önkényesen viselkedik a Tarom privát menedzsmentje. Aznap ismét beszéltünk a közlekedésügyi minisztérium vezetőivel és elmagyaráztam nekik, hogy Marosvásárhely egy komoly regionális repülőtérrel rendelkezik, amely az elmúlt három évben megháromszorozta az utasszámot. A légitársaság vezetőségét még aznap leváltották, az új vezetőség részéről pedig tegnap jött a jó hír, miszerint javaslatainkat figyelemebe véve úgy döntöttek, hogy ezentúl hetente öt járatot indít a Tarom, hétfőtől-péntekig” – tájékoztatott a politikai alelnök. Hozzátette, reméli a régióban mindenki élni fog ezzel a gyors és hatékony közlekedési formával.

„Bebizonyítottuk, hogy van erőnk beleszólni a régiónkat érintő kérdésekbe, használjuk ki az új járatok adta lehetőségeket” – mondta Borbély László.

Címkék: ,