ERDON Helyi sport hírek

2010.09.16. 18:12

Férfi kézilabda: Kezdődik az ifibajnokság

<p>Csoportgyőzelmi vágyakkal kezdi meg idei bajnoki szereplését a Szatmárnémeti LPS Unio SK junior I–es férfi kézilabdacsapata.</p>

Az első fordulóban Nicolae Istrate edző legénységét vasárnap délben 11 órától a Nagyváradi Crişul látja vendégül, a tréner pedig minden képen győzelemmel szeretne debütálni.
A bajnokság egyébként idén új rendszer szerint zajlik: akárcsak a felnőtt A–osztályos bajnokságokban, oda–visszavágó rendszerben 14 fordulót játszanak, jövő év áprilisban pedig két selejtező tornát rendeznek. A csoport két legerősebb csapata kvalifikálja magát a bajnokság elődöntő tornájára. „Ha nem sérül meg Raul Pop vagy Cristian Jurj, akkor ebben az idényben végre továbbjuthatunk a csoportból” – mondta Istrate, aki szerint a Nagybányai CSS 2, A Nagybányai Extrem és a tavaly junior II-es korosztályos bajnoki döntőt elvesztő Besztercei LPS legénysége favorit még az F jelzésű csoport első két helyének valamelyikére.

Az F csoport 1. fordulójának programja
Vasárnap
Nagybányai Marta – Nagybányai CSS 2 (11 óra, Nagybányai 5-ös Számú Általános Iskola)
Besztercei LPS – Nagybányai Extrem (12 óra)
Nagyváradi Crişul – Szatmárnémeti LPS Unio (11 óra)
Hétfő
Kolozsvári LPS – Gyulafehérvári LPS (13 óra)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!