Már várják a Dunaferrt

Bár ebben az évadban jó néhány kiemelten kezelt mérkőzést vívtak már eddig is a Loki kézisei, szerdán egy újabb ilyen jellegű összecsapás vár rájuk. 18 órától ugyanis televíziós összecsapáson (Sport1) fogadják Kerekiék a Hódosban a Dunaferrt.

Talán nem kell külön hangsúlyozni az ellenfél játékerejét, legyen elég annyi, hogy a vendégek hazai és nemzetközi viszonylatban is hosszú évek óta elitcsapatnak számítanak. A hét végén idegenbeli BL-találkozón, a szerb Knjaz Milos otthonában is diadalmaskodtak Radulovicsék, vagyis igencsak jó formában várhatják a szerdai bajnoki rangadót. A DVSC csapata is győzelemmel hangolt a derbire, miután Bíró Imre tanítványai Vácon zsebelték be a két bajnoki pontot. Érdekesen alakult egyébként ez a vendégjáték, hiszen az első félidőben nem igazán tudtak az előzetesen megbeszéltek szerint játszani a hajdúságiak, ám a szünet után óriási formajavulás következett be a játékukban – Csáki éppúgy remekelt mint Vorozscova, Orbán vagy Szűcs Gabriella –, állva hagyták ellenfelüket, és a helyszínen szurkoló debreceni drukkerek hathatós támogatásával simává tették az előzetesen talán nehezebbnek gondolt kirándulást.

A mindig lelkes debreceni közönségen bizonyára semmi sem fog múlni szerdán a Hódosban sem, és vélhetően a piros-fehér klub játékosai is mindent elkövetnek azért, hogy a tavalyi fergeteges találkozóhoz hasonlóan, idén is vereséggel küldjék haza a dunaújvárosiakat.

A két alakulat őszi találkozóján 33–31-es Dunaferr-diadal született, azon a meccsen kilenc góljával Szűcs Gabriella bizonyult a mezőny legeredményesebbjének. A válogatott átlövő a szerdai mérkőzéssel kapcsolatban a következőket nyilatkozta.

– Ősszel bár két góllal kikaptunk, végig volt esélyünk a pontszerzésre az újvárosiak otthonában – mondta Szűcs Gabriella. – Nagyon szeretném, ha kiváló közönségünk előtt most visszavágnánk nekik. Az külön örömet jelentene, ha ismét megtelne a csarnok, mint a norvégok elleni kupameccsen. Egy erős Dunaferr lesz a vendégünk, de ha agresszívan játszunk és pontosak leszünk, akkor nyerünk.

TCs