Már szerdán bajnok lehet a VSK!

Szerdán kezdődik a vízilabda Szuperliga harmadik rájátszásos tornája a váradi Ioan Alexandrescu uszodában. Ha a Nagyváradi Leonardo VSK az első találkozón legyőzi a Steauát, bajnoknak tekinthető!

Nagy napnak ígérkezik ez a szerdai a váradi vízilabdázás számára: ha a Leonardo VSK-nak sikerül legyőzni a Bukaresti Steaua együttesét, úgy üldözője, a jelenleg tíz pont hátránnyal második Bukaresti Dinamo már csak pontszámban tudja befogni a váradi legénységet, persze ha az minden következő csatájában alulmarad (ami valljuk be, elképzelhetetlen!). Ám ebben az esetben is a Leonardo lenne az aranyérmes, mivel a fővárosiak eddig még nem tudtak nyerni, csak veszíteni velük szemben. Így aztán a váradi vízilabdázás begyűjtheti a negyedik bajnoki címet 1985, 1986 és 2007 után. Egy érdekesség: a csapat jelenlegi szakvezetője játékosként kétszer volt bajnok, s most edzőként is másodszor lehet babérkoszorús.

Bajnokok Ligájában

Zsinórban második bajnoki címét szerezheti a Leonardo VSK, s a váradi legények ezért már korábban a bajnokcsapatok nemzetközi megmérettetésére készülhetnek, lévén, hogy a negyedik, bukaresti rájátszásos torna idején csupán városnézőkként kell a Kárpátokon túlra utazzanak. Kádárék különben szeretnének rátenni egy lapáttal tavalyi nemzetközi szereplésükre, amikor a LEN-kupa nyolcaddöntőjéig jutottak (a magyar Brendon Eger jobb gólarányának köszönhetően lett továbbjutó): idén megcélozzák a Bajnokok Ligájában is a legjobb nyolc közé jutást.

Szántó Sándor

Vízilabda-rájátszás

A vízilabda Szuperliga váradi tornájának műsora, szerda, 17.30 óra: Bukaresti Dinamo–Bukaresti Rapid; 19 óra: Bukaresti Steaua–Nagyváradi Leonardo VSK. Csütörtök, 17.30 óra: Rapid–Leonardo;19 óra: Steaua–Dinamo. Péntek, 10.30 óra: Steaua–Rapid; 12 óra: Dinamo–Leonardo.