Már más szemmel látja a világot

Akt.:
Már más szemmel látja a világot
Mindkét szemére lát és ma már szemüveget is visel az érmihályfalvi Tolvaj Margit, akinek operációira gyűjtést tartottak korábban.

Tavaly júniusban hirdettek jótékonysági gyűjtést Érmihályfalván Tolvaj Margit javára, aki egy igen szerény körülmények között élő család gondviselője és elvesztette látását. Az idős nő támogatására sokan megmozdultak, így augusztus végén már arról számolhattunk be, hogy túl volt a vizsgálatokon, sőt, egy operáción is, aminek köszönhetően bal szemével már akkor látott. Felvinczi Erzsébet tanítónőtől, a beteg önkéntes gyámolítójától megtudtuk, azóta megtörtént a jobb szem operációja is, sikerrel és november végén pedig a felülvizsgálatok is lezajlottak.

Nyolcvan százalékban

A vizsgálat kimutatta: Tolvaj Margit szemüveg nélkül 60%-ban, szemüveggel 80%-ban nyerte vissza látását. Egy dolog maradt tehát hátra: szemüveget kellett csináltatni. Erre is sor került december második felében, ami azt jelenti, hogy karácsonykor már mindkét szemével újra látva, szemüveget viselve ünnepelhetett Tolvaj Margit. Ezúton is köszönet mindenkinek, aki segített a cél elérésében.

Rencz Csaba0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .