Már az európai tavasz sem lehet cél

Már az európai tavasz sem lehet cél
Talán azok döntöttek jól, akik nem voltak hajlandóak több mint félszáz lejt kiadni belépőre a Steaua – Sevilla labdarúgó Bajnokok Ligája mérkőzésre, ugyanis a bukaresti gárda alaposan leszerepelt a kétszeres UEFA Kupa és Szuperkupa győztessel szemben.

Pedig egy döntetlen is elég lett volna ahhoz, hogy reményeket dédelgessen a csoport harmadik helyének megszerzésére. A spanyolok azonban 2–0–ra győztek, a csoport másik mérkőzésén pedig az Arsenal gólnélküli döntetlent játszott a Slavia Praha otthonába. A csehek négy pontot gyűjtöttek, ezután pedig csak matematikai esélyei vannak a Steauának, hogy leelőzze a harmadik helyen tanyázó Slaviát. A párgai együttesnek 4, a Steauának 0 pontja van négy mérkőzés után, és már csak két forduló maradt hátra. A bukarestiek otthon fogadják a Slaviát. Ha sikerül begyűjteni a három pontot, akkor legalább döntetlent kell elérjenek Londonban, az Arsenal otthonában. A Slavia az utolsó fordulóban a Sevillát fogadja majd hazai pályán. Ha a cseheknek sikerül pontot szerezni majd azon a mérkőzésen is, akkor már a matematika sem segít Marius Lacatus edző legénységén.

A szerda esti mérkőzésen egyébként hivatalosan alig több 7000 néző volt. Ők azonban kitettek magukért, és még úgy is buzdították kedvenceiket, hogy a csapat a pályán semmit sem nyújtott nekik. A szurkolótábor a végére azonban kikelt: „Nem foglalkoztok velünk!” – skandálták, majd Lacatust éltették.

A Steauának egyébként a mérkőzés ideje alatt egyetlen kapura lőtt labdája volt: Valentin Badea a találkozó utolsó negyedében (!) rúgott kapura, azonban lövése erőtlen volt. Ugyancsak Badea gólt is rúgott, azonban a játékvezető lesállás miatt ezt érvénytelenítette.

A H jelzésű csoportból egyébként az Arsenal már biztos továbbjutott a BL nyolcaddöntőjébe.

 

Bajnokok Ligája, csoportkör, 4. forduló:

H csoport:

Steaua – FC Sevilla 0–2

g: Renato (25., 65.)

Slavia Praha – Arsenal 0–0

 

1. Arsenal          4          3    1    0     11–0    10

2. FC Sevilla      4          3    0    1      8–6      9

3. Slvai Praha   4          1    1    2      4–12    4

2. Steaua           4          0    0    4      2–7      0

 

 

Továbi eredmények

E csoport: Olympique Lyon – VfB Stuttgart 4–2, FC Barcelona – Glasgow Rangers 2–0.

A csoport állása: 1. FC Barcelona 10 pont, 2. Glasgow Rangers 7, 3. Olympique Lyon 6, 4. VfB Stuttgart 0.

 

F csoport: Sporting Lisboa – AS Roma 2–2, Manchester United – Dinamo Kijev 4–0.

A csoport állása: 1. (már továbbjutott) Manchester United 12 pont, 2. AS Roma 7, 3. Sporting Lisboa 4, 4. Dinamo Kijev 0.

 

G csoport: Internazionale – CSZKA Moszkva 4–2, Fenerbahce – PSV Eindhoven 2–0.

A csoport állása: 1. Internazionale 9 pont, 2. Fenerbahce 8, 3. PSV Eindhoven 4, 4. CSZKA Moszkva 1.