Már állt bíróság előtt az öngyilkosságot elkövető csendőr

Már állt bíróság előtt az öngyilkosságot elkövető csendőr
Amint arról beszámoltunk, kedden este öngyilkosságot követett el Mircea Bunta csendőr, aki nem sokkal korábban közúti balesetet okozott, amely egyébként nem járt súlyos sérülésekkel.

Azóta kiderült: az áldozattá vált vétkesnek korábban már volt összetűzése a törvénnyel, ugyanis megvert egy kiskorút. Utóbbi szülei jelentették fel. Az eset még 2014-ben történt, amikor a Körösvidéki Múzeumban arany és ezüst ékszerek kiállítása volt látható, a csendőr pedig, aki szolgálatot teljesített, elkapott egy csoport fiatalt, akik a kerítést átugorva jutottak a barokk palota kertjébe – közülük bántalmazott egyet. A katonai ügyészség vizsgálódott az ügyben, de a vádlottat nem találták vétkesnek. A szülők ezt nem hagyták annyiban, perre mentek, melynek során a kiskorú elsorolta, milyen bántalmazásban volt része. A csendőrnek végül 770 lej kártérítést és 500 lej perköltséget kellett fizetni.

Mircea Bunta zilahi illetőségű volt, a katonai iskola, illetve a váradi egyetem környezetvédelmi szakának elvégzése után lett csendőr, családja nem volt.