Már a holnaputánra készülnek

Már a holnaputánra készülnek
Szatmárnémeti – Az új építkezési–városrendezési szabályozásnak sokak szerint már rég életbe kellett volna lépnie, így elkerülhető lett volna, hogy a régi házak helyére többemeletes tömbházakat építsenek.

„Nem megállítani szeretnénk Szatmárnémeti fejlődését, hanem szabályozni azt” – mondta pénteken Ilyés Gyula polgármester az RMDSZ–székházban megtartott pénteki vitafórumon. A találkozón vita tárgyává bocsátották azt a városrendezési tervezetet, amely hamarosan a tanács elé kerül jóváhagyás végett. Az összejövetelen többnyire a közművesítés és a forgalom  szabályozásáról, illetve az épületek megengedhető maximális magasságáról esett szó.

A jelenlévők közül többen is nehezményezték, hogy az új szabályozásnak — amely tulajdonképpen a már régebben jóváhagyott városrendezési terv módosítása  — már rég életbe kellett volna lépnie, megelőzendő azokat az építkezéseket, amelyek zavarják a forgalmat, illetve megkeserítik a szomszéd házakban lakók életét. Az egyik felszólaló a szállodák előtti parkolási szokásokra hívta fel a figyelmet, ugyanis több hotel is saját parkolóként tünteti fel a közparkolókat.

A vitafórum egyik részvevője megjegyezte, hogy a városrendezési szabályozást nagyon át kell gondolni, mert ez nem a mának, nem is a holnapnak, hanem a holnaputánnak készül.

Gugulya–Hégető Lóránd