Már 61-en haltak meg az influenza következtében

Akt.:
Képünk illusztráció
Képünk illusztráció
Hatvanegyre emelkedett az influenza miatt elhunyt betegek száma – jelentette csütörtök délután az Országos Közegészségügyi Intézet (INSP) fertőző betegségekkel foglalkozó központja.

FRISSÍTÉS: Újabb három személy halálát okozta az influenza, ezzel 61-re nőtt a betegség halálos áldozatainak száma – jelentette csütörtökön az Országos Közegészségügyi Intézet (INSP). A három legutóbbi áldozat egy 60 éves, Iaşi megyei, egy 43 éves, Vrancea megyei és egy 56 éves, Hunyad megyei férfi. Mindhárman az A típusú influenzavírussal fertőződtek meg, nem voltak beoltva influenza ellen, első kettő más betegségekben is szenvedett, utóbbi esetében nem tudnak egyéb kórról.

Legutóbb egy 57 éves bukaresti férfi, valamint egy 66 éves Giurgiu megyei nő halt meg, akiknél az A típusú influenzavírust mutatták ki, jelentették szerda este. Mindketten más betegségekben is szenvedtek és nem voltak beoltva grippé ellen.

Szerdán Sorina Pintea egészségügyi miniszter országos influenzajárványt hirdetett, hangsúlyozva, hogy a szakemberek szerint várhatóan februárban is hasonló intenzitással fog terjedni a vírus.

 

www.agerpres.ro