ERDON Helyi hírek

2008.01.04. 13:22

Jó hangulatban teltek Kovácséknál az ünnepek

<p>Nagyvárad - Tavaly évvégén az Önök nagylelkű segítségét kértük a Kovács család megsegítése céljából. A karácsonyig összegyűlt készpénz átadásáról már olvashattak, az azóta érkezett adományokat pénteken továbbítottuk. <A href="http://video.erdon.ro/members.erdon2/flv-kovacsek%202-2.flv/viewer.html" target="_blank"><IMG class="ERDON_RTEimg" height="13" alt="" src="http://www.erdon.ro/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A></p>

Emlékeztetőül: segélyakciónk elindításakor a hattagú, négygyermekes Kovács család igen nehéz anyagi körülmények között élt, szolgálati lakásban. János, a valaha vasúti tolatómunkásként dolgozó családfő egy szerencsétlen baleset következtében jelenleg is másodfokú rokkantsági nyugdíjra szorul, Irén pedig minimálbérért dolgozik, mint takarítónő. A kedves olvasóink nagylelkű segítségének köszönhetően összegyűlt 4515 lej készpénz karácsony előtti átadását megelőzően a família állandó kölcsönökre szorult, sőt, a kilakoltatás veszélye is fenyegette őket, hiszen rendszeresen elmaradtak a rezsi törlesztésével. Mivel Önök közül néhányan a látogatást követően hozták be adományaikat a szerkesztőségünkbe, az utólag érkezett 230 lejjel és számítógéppel "felfegyverkezve" újból felkerestük Kovácsékat, egyúttal az iránt is érdeklődve, hogy miként teltek az ünnepek.

Jól teltek az ünnepek

Irén jó háziasszonyhoz méltóan éppen takarított, János pedig a lakásban tett- vett. Az adományok újbóli megköszönése után mindketten igyekeztek leszögezni, hogy a hatalmas mennyiségű pénzt nem költötték el az ünnepek alatt, hanem az adósságok törlesztését követően az egyik kereskedelmi bankban helyezték el, "hogy biztonságban legyen". Mint mondták, szenteste mindannyian együtt voltak, közösen díszítették a fenyőfát, majd praktikus ajándékokkal lepték meg egymást. Karácsony elmúltával a két nagyobb lány, Tímea és Gyöngyi székely származású édesapjuk csíkszentsimoni szüleihez utazott, Krisztina pedig anyai nagymamájához ment, így csupán a két szülő és a legkisebb gyermek, Noémi maradt otthon. A szilveszter vidám hangulatban telt, az idei terveik közt pedig többek közt az szerepel, hogy beszereznek egy mosógépet meg egy druzsbát. Előbbit azért, hogy Irén dolgát megkönnyítsék,  hiszen hat személyre nem gyerekjáték mosni, utóbbit pedig abból a célból, hogy a jövő télen Jánosnak a fájos hátgerincével ne kelljen baltával aprítania a tűzelőnek való fát.

Ciucur L. Antonius

Kapcsolódó cikk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!