Mani megdolgozott a sikerért

Mani megdolgozott a sikerért
Továbbra is száz százalékos teljesítményt nyújt az endurocross országos bajnokságban a Brassói Vectra Racing Team szatmárnémeti motoros, Gyenes „Mani” Emanuel.

Az endurocross–bajnokság hetedik fordulójában is a Brassói Vectra Racing Team szatmárnémeti motorosa, Gyenes „Mani” Emanuel (képünkön) volt a leggyorsabb, ezzel közelebb került a negyedik bajnoki cím begyűjtéséhez. Az előző futamokhoz képest viszont a hétvégi, a Bran melletti Moeciun településen rendezett Cheile Grădiştei Kupán csak nehezen jött össze a siker. A rajt után elsőként jött el Mani, a futam közepén viszont már kiütött a fáradság, a csapattársa, George Căbăl pedig megelőzte. Három körrel a vége előtt előzött vissza Mani, ezután pedig már nem engedte ki a kezéből az első helyett. „Sokat kellett utazni az elmúlt hetekben, és két nehéz versenyen, a Red Bull  Romaniacson és a Castrol Extreme Adventure terepralin is részt vettem. A felgyűlt fáradság most ütött ki, de szerencsére sikerült az első helyen zárnom” – értékelt lapunknak Mani, akinek nincs sok ideje pihenni, ugyanis két hét múlva újabb endrocross–bajnokit rendeznek, a román tengerparton, Vama Veche település környékén. „Még nem döntöttem el, hogy részt veszek–e a következő futamon. Valószínűbb, hogy igen, mivel ezen múlhat a bajnoki cím. A zárófutamot valamikor októberben rendezik, akkor valószínűleg az egyiptomi világbajnoki futamon fogunk részt venni. Hogy román bajnoki aranyat szerezzek, ahhoz meg kell nyernem még egy futamot, ezért kell elutaznom majd Vama Vechera is” – magyarázta Románia legjobb terepmotorosa.
A hétvégi futamon egyébként a pontversenyben második Ionuţ Cojanu az 5. helyen zárt, így Maninak már 36 pont az előnye a zernyesti motorossal szemben. Ha nyer még egy bajnoki futamot, akkor már biztos aranyérmes a szatmári motoros.