Manele CD-ket lopott az olasz

Manele CD-ket lopott az olasz
Bihar megye – Most, amikor romániai bűnözök olaszországi viszontagságaitól, azok következményeitől hangos a média, egy példa arra, hogy vannak szórakozásból lopó olaszok is.

Egy olasz állampolgárt lopáson értek az egyik nagyváradi bevásárlóközpontban. A fiatalember azt nyilatkozta az őt feltartóztató csendőröknek, hogy ha a románok is lopnak Itáliában, akkor az olaszok miért ne tehetnék meg ugyanezt Romániában?!

A 28 éves M. C. veronai származású, és két napja érkezett Váradra szabadságra. Szerda este egyedül indult bevásárlókörútra. A barátnője román származású, szereti a maneléket, a fiatalember pedig gondolta, meglepi őt néhány CD-vel. Ha már úgyis a hipermarketben járt, gondolta, elemel pár CD-t. Nem tanúsított megbánást, amikor leleplezték, tudatta, hogy szórakozásból lopott, s miért ne tette volna, hisz a román állampolgárok is ezt teszik Olaszországban. „Tisztában volt vele, hogy a műanyag borítók biztonsági elemeket tartalmaznak, ezért kivette a lemezeket a tartóból, s a ruhája alá rejtette azokat. A biztonsági kamerákat figyelő alkalmazottak észrevették, és értesítették a csendőröket, akik a kijáratnál kapták el a fiatalembert” – nyilatkozta Ioan Bogdan hadnagy, a megyei csendőrség szóvivője. Az ellopott CD-k értéke 85 lej. Az olasz ellen büntetőeljárás indult lopás jogcímén.

Peches egy pasas…

A a közlekedésrendészekkel is megjárta az itáliai fiatalember.A nagyváradi Armatei Române utcában rutinellenőrzésre állították meg az általa vezetett olasz rendszámú autót pár órával a Realban történtek után, éjszaka, s kiderült, hogy M.C.-nek nincs is jogosítványa. Valamikor ugyan volt neki, de azt az olasz hatóságok visszavonták, mert kábítószer hatása alatt vezetett. A lopás miatt indított eljárás mellett egy másik is indult ellene a 2002/195-ös közlekedési törvény vonatkozó paragrafusa értelmében.

 

Kapcsolódó cikk:

  • Lopáson kaptak egy olasz állampolgárt
  •