Májusban 3.101 lejre csökkent az országos nettó átlagbér

Májusban 3.101 lejre csökkent az országos nettó átlagbér
Májusban 3.101 lejre csökkent az országos nettó átlagbér, ez 14 lejjel kevesebb (-0,4%) mint egy hónappal korábban – közölte hétfőn az Országos Statisztikai Intézet (INS). A legjobban az IT&C szektorban, leggyengébben a konfekcióiparban fizettek.

A bruttó átlagbér 5.078 lej volt májusban, 0,5%-kal kevesebb, mint 2019 áprilisában. A legmagasabb nettó átlagbéreket, 6.946 lejt, a számítástechnika ágazatban regisztrálták, a legalacsonyabbakat, 1.782 lejt, a konfekcióiparban.

A legtöbb gazdasági ágban a nominális nettó átlagbér kisebb volt májusban, mint az előző hónapban, mert áprilisban több szektorban alkalmi juttatásokat biztosítottak a húsvéti ünnepek okán.

A legnagyobb nettó bércsökkenést (-17,8%) a pénzügyi kiegészítő tevékenységek és a nyugdíjbiztosítás területén regisztrálták. A legnagyobb nettó bérnövekedést (+19,2%) a kőolaj- és gázkitermelésben érték el. Az állami szektorban az oktatásban 2,6 %-kal, a közigazgatásban 1,4%-kal, az egészségügyben 0,5%-kal kerestek többet az alkalmazottak az előző hónaphoz képest.

www.agerpres.ro

Címkék: ,


0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .