ERDON Helyi hírek

2011.01.06. 10:38

Zajlanak a tárgyalások

<p>Nagyvárad - Január 21-ig folytatják a Munkatörvénykönyv módosításának törvénytervezetéről szóló tárgyalásokat a szakszervezeti és a munkáltatói szövetségek képviselői a munkaügyi minisztériummal.</p>

A szerdai találkozón egyelőre nem kerültek terítékre a legkényesebb pontok: a szakszervezeti és munkáltatói törvények, a Gazdasági és Szociális Egyeztető Tanács (CES) törvényének, továbbá a munkakonfliktusok törvényének kérdése. Cezar Corîci, a UGIR-1903 (Iparosok Országos Szövetsége) elnöke a minisztériumban lezajlott egyeztetés után azt nyilatkozta, hogy egyelőre a szociális párbeszéd megvitatásának formáját szögezték le a minisztériummal. Az a döntés született, hogy a törvénycsomagot több részre bontva tárgyalják.

Január 21-ig a CES törvény és a Munkatörvénykönyv módosítását beszélik meg. Bogdan Hossu, a Cartel Alfa szakszervezeti tömb elnöke elmondta: a szociális partnerek leszögezték, hogy először azokról a módosításokról tárgyalnak, melyek a társadalmi párbeszéd törvénykönyvével kapcsolatosak. Valentin Mocanu államtitkár kifejtette, hogy a tárgyalások célja, hogy minden - a szociális partnerek részéről - felmerülő módosítási javaslatot beszéljenek meg. Reményei szerint 21-ig a Munkatörvénykönyvvel kapcsolatos kérdéseket is sikerül megvitatni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!