Május 5-én nyílik a PET/CT központ

Május 5-én nyílik a PET/CT központ
Nagyvárad – Azok számára, akik a római katolikus egyház tulajdonát képező, a közelmúltig járványkórházként működő ingatlan környékén járnak, feltünhetett, hogy külső- és belső felújítási munkálatok zajlanak az épületben.

Mint ahogyan tavaly novemberben az erdon.ro is beszámolt róla, mindez nem a véletlen műve, ugyanis a budapesti PET Pozitron Diagnosztika Kft. tizenöt évre bérbe vette a római-katolikus egyháztól a létesítményt, hogy korszerű, Romániában egyedülállónak számító PET/CT rákdiagnosztikai központot létesítsen benne. Tavaly késő ősszel a befektetők még abban reménykedtek, hogy idén februárban már megnyithatja kapuit az egészségügyi komplexum, azonban előre nem látott objektív tényezőknek betudhatóan ez a határidő végül kitolódott május elejére.

Előjegyzések

Tombor Bálint ügyvezető igazgató érdeklődésünkre válaszolva elmondta: az épület műszaki átadása a napokban lesz, az ezt követő rövid időszakban pedig a gépek próba üzemmódban fognak működni. A konkrét vizsgálatokra május 5-e után nyílik lehetőség, azonban addig is a budapesti központban már felvesznek előjegyzéseket, a 0036-1-505.88.88-as magyarországi telefonszámon, vagy pedig a www.pet.hu, illetve www.petct.ro honlapokon. Egy vizsgálat ára körülbelül 1100 euróba fog kerülni, azonban tárgyalásokat folytatnak a Bihar megyei Egészségbiztosítási Pénztárral, hogy a költségek egy részét fedezze a biztosítóház. Szóbeli igéretek már léteznek, állítólag az egészségügyi minisztérium onkológiai keretéből fognak összegeket elkülöníteni erre a célra. Ezenkivül alapítványokkal is próbálják felvenni a kapcsolatot, hogy a szociálisan rászorultak se kerülnek hátrányos helyzetbe anyagi gondjaik miatt. Az épület másik felében egyébként szaruhártyabank és korszerű szemklinika fog működni, de ez egy távolabbi időpontban fogja megnyitni kapuit.

 

Ciucur L. Antonius