Majdnem mindenütt van fűtés

Majdnem mindenütt van fűtés
A 149 nagyváradi hőközpont közül 134 működik, s a hét folyamán mindegyik beindul, tudatta kérdésünkre Dan Creţu, a nagyváradi hőszolgáltató (Termoficare Rt.) kereskedelmi igazgatója.

A kivételek közé tartozik például a 902. sz. hőközpont, ahol még folyamatban van az önkormányzat által kezdeményezett korszerűsítés, melynek során a hőközpont áttér a termálvizes fűtésre, néhány hőközpont a fővezetékkel kapcsolatos munkálatok miatt nem működik, öt további pedig csőtörések miatt, ezeket a hőszolgáltató emberei javítják.

Legkésőbb szombatig, de valószínűbb, hogy már csütörtöktől mindenütt elindul a fűtés, tudatta az igazgató. Jelenleg a hőközpontoktól 40-42 fokos víz megy a fogyasztókhoz, míg a rendszerbe ér, egy-két fokkal hűlhet, de mivel nem nagyon alacsony a kinti hőmérséklet, ez egyelőre elegendő, tette hozzá. Amikor nagyon hideg van kint, akkor 56 fokos víz kerül a rendszerbe, de az elmúlt tél folyamán például, amikor csökkent kapacitással működött a váradi hőerőmű, a maximális az 52 fok volt.

Az elmúlt napokban rengeteg panasz érkezett hozzájuk. Sajnos az emberek nem csak egyszerűen bejelentik az esetleges hibát, hanem hosszasan ecsetelik a helyzetet. „Jó lenne, ha megértenék, hogy más hívásokra is válaszolnunk kell” – mondta az igazgató. Vasárnap este a két diszpécser mellett még két emberük válaszolt a panaszosoknak. A zöld szám (0 800 070 800) továbbra is működik, tette hozzá, de lehet, hogy eltelik egy kis idő, amíg válaszolnak.

Címkék: ,


A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .